Kansitaide Alter Bridge
The Last Hero
CD
[ Napalm Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Show Me a Leader
02. The Writing on the Wall
03. The Other Side
04. My Champion
05. Poison in Your Veins
06. Cradle to the Grave
07. Losing Patience
08. This Side of Fate
09. You Will be Remembered
10. Crows on a Wire
11. Twilight
12. Island of Fools
13. The Last Hero

Neljällä edellisellä albumillaan varsin vakuuttavaa jälkeä roiskinut rokkipoppoo jatkaa hyväksi havaitulla linjalla ja tutulla tyylillä. Viides albumi tarttui arvosteluun vähän jälkijunassa, levyhän on julkaistu jo 2016 syksyllä. Selkein muutos soundimaailmaan kuuluu jo aloitusbiisin introssa, seiskakielisten tuttu rouhehan se siellä murisee. Muutoin jo ennestään tutut elementit ovat paikallaan, laulajakitaristi Myles Kennedyn tunnistettava ääni porautuu tajuntaan ja muutkin (jo Creedistä tutut) soittoniekat hoitavat tonttinsa vailla nokan kopauttamista, kitarasoolotkin (á la Mark Tremonti) on tutun nappisuorituksia, vaikka ovat saatekirjeen mukaan oikein etukäteen sävellettyjä.

Ensimmäisen biisin sanoitukset näin Trumpin valtakauden kompromissittomien sekoilujen äärellä aiheuttivat hieman kummastelua, onko yhtye todellakin näin poliittinen vai onko kyseessä pelkästään yleinen asiantilan havainnointi. Kertosäkeen "Show me a leader that won't compromise/Show me a leader so hope never dies" hieman laittoi ajattelemaan, että näinkö jotkut ihmiset näkevät tilanteen, ja sitä näköjään saivat mitä tilasivat. Asiaa hieman pengottuani tulin tulokseen, että kyseessä oli enemmänkin tilanteen yleinen spekulointi ja niin edelleen. No tämä kuitenkin asetti ensikuuntelulle hieman virittyneen asenteen.

Politiikka sikseen. Edelleenkin yhtye osaa tehdä hienon kuunteluystävällistä ja radiosoittoa vaativaa raskasta rokkia, tuotannollisesti homma ei voisi olla paremmin hallussa. Metallisempaa vääntöä tässä levyssä on toki matalampien vireiden ansiosta edelleen (Show Me a Leader, The Writing on the Wall, Crows on a Wire), mutta genreltään jo melkein ameriikankantriin luettava biisi My Champion jopa vähän kummastuttaa, ei toki ole huono biisi sekään. Valtavalla intensiteetillä tulkitseva laulaja vetää koko levyn sydämensä kyllyydestä, todella paljon Muselta kuulostava This Side of Fate tästä ehkä hyvänä esimerkkinä. Levyn päättävä, väliosassaan raskaasti tamppaava, The Last Hero on sekin tosi tutun kuuloinen, Chris Cornellin (R.I.P) mieleen tuovine fraseerauksineen; biisi nousi omaksi suosikikseni kokonaisuudesta.

Kaikista näistä hyvistä asioista huolimatta levy ei nouse yhtyeen julkaisujen kärkeen. Kokonaisuus on yli tunnin kestoltaan liian pitkä ja tuntuu että yksittäisissä biiseissä on justiinsa se puoli minuuttia liikaa kestoa. Kyllä tätä todellakin mielikseen kuuntelee ja lauleskelee kertosäkeissä mukana, mutta ähkyhän tässä on uhkana, ei makeaa saa syödä liikaa.28.05.2017, Jaakko Nikko
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
AB III.5
AB III.5
[ CD+DVD ]
AB III
AB III
[ CD ]
Blackbird
Blackbird
[ CD ]
One Day Remains
One Day Remains
[ CD ]
https://www.alterbridge.com/ https://www.facebook.com/alterbridge/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1157
Palaa »