Kansitaide King Satan
King Fucking Satan
CD
[ Saturnal Records ]

( 4 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Dance With The Devil
02. As Above So Below
03. Enter Black Fire
04. Psygnosis
05. Sex Magick
06. Satanized (Praise Hail Satan!)
07. Of Internal, Eternal & Spiritual War
08. Spiritual Anarchy
09. Destroy The World Or How To Combine Love And Misantrophy
10. Kali Yuga Algorithm

Kun näin ensimmäistä kertaa King Satanin kansikuvan ja levyn nimen, odotin yhtyeeltä jonkinlaista vitsiprojektia. Aivan tällaiseksi levy ei osoittautunut, mutta kylläkin joksikin aivan muuksi kuin mitä odotuksissani oli. Enkä voi tätä valitettavasti sanoa suurella innostuksella.

King Satan on tiivistetysti sanoen saatanallinen vastine konebiittivetoiselle kevytmetallille. Helpoimpina vertauskuvina olisivat kotimainen Turmion Kätilöt ja ruotsalainen Pain. Kumpikin yhtye tulee mieleen varsin nopeasti, vain hieman eri painotuksin.

Tanssibiittejä, yksinkertaisia kitarariffejä ja loputon määrä erilaisia kosketinkuvioita. Näihin on ynnätty maltillinen ärinälaulu sekä kimeitä naislaulupätkiä, jotka tuovat lähinnä mieleen Batman-universumin Harley Quinn -hahmon "psykohupsuttelun". Itse asiassa yhtyeen keulakuvana oleva King Aleister Satan, joka myös monista bm-yhtyeistä tunnetaan, tuntuukin olevan tämän bändin Jokeri, kun taas Kate Boss -nimellä esiintyvä naislaulaja tuo mieleen neiti Quinnin. Tietämättä tarkemmin henkilöiden oikean elämän kuvioista, tämä levy kuitenkin herättää mieleen kyseisen kuvion.

Mutta King Satan on muutakin kuin jokin pariskuntaprojekti, sillä mukana on pari muutakin jäsentä. Näiden kahden herran työksi on jäänyt työstää riffejä bassolla ja kitaralla, sekä jossian määrin myös biittien rakentaminen. Kyse on siis kokonaisesta bändistä, eikä vain yhden illan konebiittihassuttelusta.

Valitettavasti King Fucking Satan tuntuu kuitenkin Turmion Kätilöiden kopionnilta sillä erotuksella, että lisään on tuotu överiksi vedetty Saatana-teemaisuus ja vieläpä yhtäläisyysmerkeillä rakkauden kanssa. Onko tämä Saatana sitten rakastettava entiteetti, abstrakti käsite via jotain muuta, siihen levy ei valitettavasti anna vastausta. Jos rakastat Saatanaa ja konebiittejä, levy lienee varma ostos hyllyysi. Muuten tämä tapaus lienee parempi ohittaa.26.05.2017, Serpent
http://www.kingsatan.net/ https://www.facebook.com/kingsatan616/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1928
Palaa »