Kansitaide Arcadea
Arcadea
CD
[ Relapse Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Army Of Electrons
02. Gas Giant
03. Rings of Saturn
04. Neptune Moons
05. Infinite End
06. Electromagnetic
07. Motion of Planets
08. The Pull of Invisible Strings
09. Through the Eyes of Pisces
10. Worlds Can Go On
11 .Magnificent Facade

Arcadea on trio, jonka muodostavat kitaristi ja kosketinsoittaja Core Atoms, kitaristi Raheem Amlani sekä laulava rumpali Brann Dailor. Vaikka bändissä onkin kaksi kitaristia, on Arcadea koskettimien valtaama albumi. Kitaraa en muista kuulleeni albumin 39 minuutin mitassa siten, että olisin kiinnittänyt siihen huomiota.

Arcadean musiikki on vahvasti kiinni nousussa olevassa synthwave-genressä. Vaikka tässä ei Perturbatorin ja Carpenter Brutin tontilla liikuta, soundit ovat samoja. Arcadean kappaleet ovatkin lähempänä 80-luvun alun syntikkaprogea.

Progeen yhtyeen istuttaa vahvasti myös Mastodonista tuttu Brann Dailor. Rumpalin laulusoundi on helposti tunnistettava, samoin Dailorin tyyli soittaa rumpuja on osastoa "tiikeri raidoistaan". Vaikka Arcadean musiikki ei suoranaisesti ole Mastodonia, ei vertailulta voi välttyä Dailorin vahvan läsnäolon vuoksi. Miehen soitto määrittelee levyn luonteen, ja rumpupatteristo saa aivan yhtä monimutkaista kyytiä kuin Mastodoninkin levyllä. Tämä ei kuitenkaan ohjaa Arcadeaa liikaa Mastodonin suuntaan. Koskettimin rakennettu tunnelmallinen ja polveileva äänimaailma on lähempänä Emerson, Lake & Palmeria ja Yesiä kuin nykyprogea.

39 minuutin mittainen debyytti saa vahvat suositukset. Jos vanha proge, nykyinen syntetisaattorien uusi nousu ja Dailorin villisti kiehuva rumputyöskentely kiinnostaa, kannattaa Arcadean debyytti ottaa haltuun. Maltillisen mittaiseen debyyttiin ei ehdiä väsyä, sillä kokonaisuus on varsin kiehtova. Tarjolla on napakkaa kiippariprogea, vaikka Mastodon-vertauksilta ei vältytäkään.15.06.2017, Niko Kaartinen
http://www.facebook.com/arcadearocks/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 609
Palaa »