Kansitaide Fractal Generator
Apotheosynthesis
CD
[ Everlasting Spew Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Cycle
02. Face Of The Apocalypse
03. Abandon Earth
04. Into The Unknown
05. Paragon
06. Human
07. The Singularity
08. Synthetic Symbiosis
09. Reflections

Kanadalaistrio Fractal Generator kertoo ensimmäisellä täyspitkällään soittavansa science fiction -deathmetallia. Tämä näkyy kappaleiden nimissä sekä itse soittajissa jotka ovat nimeltään 040118180514, 040114090512 ja 102119200914. Konseptialbumi pitää sisällään tarinan planeettansa tuhonneesta ihmiskunnasta matkalla avaruuteen, joten puitteet ovat ihan kunnossa. Paitsi jäsenten nimet mitkä naurattaa vähän.

No, mitä sitten käytännössä saadaan? Kahdeksan kappaletta nopeasti ja ruhjovasti etenevää deathmetallia sekä yksi mahtipontinen loppusoitto joka nousee kappalemateriaalin keskeltä kuin emoalus. Sen tunnelma vihjaa jo itsessään avaruuteen, mitä muut kappaleet eivät tee. Ne voisivat kertoa ihan tavallisista death metal -aiheista kuten kuolleista raadoista komerossa tai vaikka kevätsiivouksesta ellei tietäisi paremmin mistä levyllä on kyse.

Fractal Generator yrittää olla vähän kuin Origin tai Wormed, mutta jää kummastakin kauas jälkeen. Peruspalikat ovat pääpiirteissään kunnossa, mutta kappaleet eivät vain ole kovin mielenkiintoisia. Parin kappaleen jälkeen alkaa iskeä tylsyys mikä aina vaanii tällaisessa tasaisen nopeassa nakutuksessa. Levyn kuuntelee kohtalaisen vaivattomasti loppuun, mutta toisella kuuntelukerralla alkaa jo tökkiä. Vokalistin hieman kaiutettu karjunta ja muutamat hyvät kitarariffit sekä tiukka soitto kuitenkin pitävät homman plussan puolella. Levy ei ole huono, se vain ei pärjää kilpailijoilleen.

Mutta toki jos avaruus ja deathmetalli kiehtovat, niin kannattaa Apotheosynthesis tarkistaa. Tosin Wormed on siihen yhtälöön liki täydellinen valinta. Joten sori kanadalaiset, seuraava levy.19.05.2017, Tuomo Hohtari
http://www.facebook.com/fractargeneratorofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 525
Palaa »