Kansitaide Devil
To the Gallows
CD
[ Soulseller Records ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. To the Gallows
02. Trenches
03. Dead Body Arise
04. Regulators
05. Reaper's Shadow
06. Peasants & Pitchforks
07. Jumping off the Edge of Time
08. David & Goliath
09. Cemetery Still

Aiemmin doom metal -bändiksi leimattu norjalainen Devil ei ole sen enempää nimen kuin tyylinkään puolesta omaperäistä kamaa. Yhtyeen kolmoslevy To the Gallows onkin ehtaa käppäheviä – omaperäisyyden puutteesta välittämättä.

Rokahtavan kevyesti ja biiseiltään simppelisti raikaava levy luottaa perusasioihin: demppaava kitara, yksinkertaisen helppo tarttuvuus ja perusvarma melodiataju. Näillä osatekijöillä eittämättä pääsisi pitkälle, jos biisit millään muotoa olisivat hyviä. Mutta juuri tässä on norskibändin heikkous: Devil ei ole millään muotoa erikoista, omaperäistä tai edes muuten vain hyvää. Se on varsin tavanomaista hoilotteluheviä ilman ihmeitä. Ja se ei enää tänä päivänä riitä.

Devilin soittoa voisi kuvailla myös jossain määrin retroksi. Onko se tahatonta vai tahallista, sillä ei ole oikeastaan edes väliä. Tästä hevirokista vain tuntuu puuttuvan vaaran tunne, viskin maltainen maku ja tupakan tunkkainen tuoksu. Tilalla on väljähtyneeltä vissyltä maistuva mitäänsanomattomuus, jossa huudetaan välillä "vou-vou-jee-jee!"

Jos perusyksinkertainen, täysin epäomaperäinen ja kaikin muotoa mitäänsanomaton yhdentekevyys on juuri sinun juttusi, kipin kapin kauppaan ja Deviliä luukuttamaan. Me muut voimme suosiolla ohittaa tämän tapauksen.


Previously titled as a doom band, this Norwegian act now plays old-school heavy metal. Let’s make it clear: there’s nothing original here – this is pure b-class heavy metal without any flying fucks given.

The songs are pretty simple rockin’ heavy metal. Simple shredding is accompanied by easy-going melodies and catchy songs. This would be more than enough for a decent heavy metal album as long as the songs or even single riffs were good. But this is not Devil’s forte, unfortunately. Devil is simple, unoriginal and – truthfully spoken – boring. It’s actually so boring that it is almost bad, but just almost.

To some extent this could be called a retro album. I don’t care if it’s intentional or not, because in the end the result is very mediocre and no single feature or piece of info will that to any direction. Unless you’re a fan of stuff like this, just skip it. It’s not really worth your time.14.05.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Gather the Sinners
Gather the Sinners
[ CD ]
Magister Mundi Xum / The Noble Savage
Magister Mundi Xum / The Noble Savage
[ CD ]
Time to Repent
Time to Repent
[ CD ]
https://www.facebook.com/Devilband https://myspace.com/devilband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 679
Palaa »