Kansitaide Devil
To the Gallows
CD
[ Soulseller Records ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. To the Gallows
02. Trenches
03. Dead Body Arise
04. Regulators
05. Reaper's Shadow
06. Peasants & Pitchforks
07. Jumping off the Edge of Time
08. David & Goliath
09. Cemetery Still

Aiemmin doom metal -bändiksi leimattu norjalainen Devil ei ole sen enempää nimen kuin tyylinkään puolesta omaperäistä kamaa. Yhtyeen kolmoslevy To the Gallows onkin ehtaa käppäheviä – omaperäisyyden puutteesta välittämättä.

Rokahtavan kevyesti ja biiseiltään simppelisti raikaava levy luottaa perusasioihin: demppaava kitara, yksinkertaisen helppo tarttuvuus ja perusvarma melodiataju. Näillä osatekijöillä eittämättä pääsisi pitkälle, jos biisit millään muotoa olisivat hyviä. Mutta juuri tässä on norskibändin heikkous: Devil ei ole millään muotoa erikoista, omaperäistä tai edes muuten vain hyvää. Se on varsin tavanomaista hoilotteluheviä ilman ihmeitä. Ja se ei enää tänä päivänä riitä.

Devilin soittoa voisi kuvailla myös jossain määrin retroksi. Onko se tahatonta vai tahallista, sillä ei ole oikeastaan edes väliä. Tästä hevirokista vain tuntuu puuttuvan vaaran tunne, viskin maltainen maku ja tupakan tunkkainen tuoksu. Tilalla on väljähtyneeltä vissyltä maistuva mitäänsanomattomuus, jossa huudetaan välillä "vou-vou-jee-jee!"

Jos perusyksinkertainen, täysin epäomaperäinen ja kaikin muotoa mitäänsanomaton yhdentekevyys on juuri sinun juttusi, kipin kapin kauppaan ja Deviliä luukuttamaan. Me muut voimme suosiolla ohittaa tämän tapauksen.14.05.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Gather the Sinners
Gather the Sinners
[ CD ]
Magister Mundi Xum / The Noble Savage
Magister Mundi Xum / The Noble Savage
[ CD ]
Time to Repent
Time to Repent
[ CD ]
https://www.facebook.com/Devilband https://myspace.com/devilband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 643
Palaa »