Kansitaide Mind Riot
Come Undone
MCD
[ Sakara Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Come Undone
02. Farewell
03. Stuck
04. Blindfold

Mokomasta tuttu Tuomo Saikkonen oli reilut parikymmentä vuotta sitten mukana orkesterissa nimeltä Mind Riot. Se ehti lyhyehkön tähdenlentonsa aikana julkaista yhden EP:n sekä kaksi pitkäsoittoa,mutta Mind Riot kuopattiin samoihin aikoihin kun Mokoma alkoi saada tuulta siipien alle. Nyt, 21 vuotta edellisen levyn julkaisun jälkeen, bändi on kolunnut pöytälaatikoita ja päätynyt julkaisemaan neljän biisin minarin Sakara Recordsin kautta.

Come Undone -niminen uutukainen kuulostaa selvästi tuoreelta ja viimeistellymmältä kuin ne vuosien takaiset Peak ja Inferno Go-Go. Tämä ei tietenkään yllätä, onhan kavereille lisää kokemusta ja näkemystä noiden vuosien jälkeen kertynyt. Jos Mind Riotin soundeissa joskus on thrash ollut läsnä, pysyy se tällä lätyllä pitkälti piilossa. Deathmetallin melodisempaa puolta tässä on kuitenkin ansiokkaasti rockpohjalle valettu ja siksi Come Undonea voinee yleisilmeeltään luonnehtia kevyehköksi ja helposti sulateltavaksi.

Bändin edellisen levyn grunge-virityksien suuntaan ei oikeastaan Farewell-raitaa lukuunottamatta flirttailla ja se on ainoastaan hyvä asia, sillä levyn kolme muuta biisiä saavat jalan vispaamaan mukavasti. Kokonaisuutena paketti on tiivis, biisit sopivan vaihtelevia ja viimeistely ammattimaista. Kuuntelukokemus on siis positiivinen. Pisteitä laskee ainoastaan se, että mitään suurta tunnemyrskyä Come Undone ei saa aikaiseksi. Levy on juuri sellainen pikkunätti tuotos, millä Oberstdorfin mäkikisassa pääsee toiselle kierrokselle, mutta palkintosijat jäävät haaveiksi.09.05.2017, Henry Lunabba
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1000
Palaa »