Kansitaide Ulsect
Ulsect
CD
[ Season of Mist ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Fall to Depravity
02. Our Trivial Toil
03. Diminish
04. Moirae
05. Unveil
06. An Augury
07. The Endling
08. Maunder

Hipster-mittapuita hipovaa termiä post-death metal on käytetty kuvaamaan hollantilaisen Ulsectin esikoislevyä. Vaikka termi väkinäiseltä kuulostaakin, on irtiotto tyypilliseen death metaliin selvä. Ulsectin kohdalla tämä tarkoittaa eräänlaista sekoitusta deathista ja blackista, muttei aivan tavalliseen tapaan. Soitossa on nimittäin melko lailla elementtejä post-metalin puolelta, jos nyt sitten esitystapa astetta brutaalimpi ja synkempi onkin.

Kolmivarttinen debyytti on raskas, vimmainen ja kulmikas. Riffit ovat paikoin äkkivääriä ja sovitukset epätavallisia. Asia ei ole yksioikoisen hyvä, vaikka omaperäinen onkin. Biisit tuntuvat toisaalta monitahoisilta, mutta samalla myös kaoottisilta ja ylitäyteen puhalletuilta. Viiteet Deathspell Omegan tuotantoon eivät ole täysin tuulesta temmattuja.

Ulsectin vahvuudet ovat juurikin mustanpuhuvassa ja painostavassa tunnelmassa, eivät niinkään yksioikoisissa kipaleissa. Tämä on myös yhtyeen kompastuskivi, sillä levystä tuntuu olevan vaikea saada kunnolla kiinni. Vaikka kaoottista riitasointumassaa onkin aikansa miellyttävä kuunnella, pian kiekko alkaa tuntumaan joukolta toisiinsa sekoittuvilta kakofoniasikermiltä, joiden muistettavuus lähestyy uhkaavaa vauhtia ääretöntä.

Jotain kiehtovaa tässä levyssä kuitenkin on ja teos jääkin mieleen niukalti positiviisena kokemuksena silkan keskinkertaisuuden sijasta.12.05.2017, Serpent
http://www.ulsect.com https://facebook.com/ulsect Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 535
Palaa »