Kansitaide Papa Roach
Crooked Teeth
CD
[ Eleven Seven Music ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Break The Fall
02. Crooked Teeth
03. My Medication
04. Born For Greatness
05. American Dreams
06. Periscope (Feat. Skylar Grey)
07. Help
08. Sunrise Trailer Park (Feat. Machine Gun Kelly)
09. Traumatic
10. None Of The Above

Pahemmilta notkahduksilta säästynyt Papa Roach sylkäisee ulos jo yhdeksännen pitkäsoiton, bändin historian tökeröimmällä kansitaiteella varustetun Crooked Teethin. Odotukseni levyä kohtaan olivat paikoitellen jopa giganttiset – olihan parin vuoden takainen F.E.A.R. mitä vahvin näyttö, ja pystyy edelleen kilpailemaan jopa Infestin (2000) kanssa diskografian parhaan platan tittelistä. Sen lisäksi, että Crooked Teeth on kenties kokeellisin levy koko bändin katalogissa, on se myös karvan vajaan 34 minuutin kestollaan uran lyhyin.

Papa Roach vuosimallia 2017 kuulostaa siltä, että edellisellä levyllä häärineitä tuottajia (Kane ja Kevin Churko) tulee ikävä, eikä vähiten F.E.A.R.:in tuhdin äänimaailman vuoksi. En tiedä, kävisinkö syyttämään bändin jäseniä Crooked Teethillä vallitsevasta uudesta kaavasta ja linjasta vaiko ensimmäistä kertaa Papa Roachin kanssa työskennellyttä tuottajakaksikko Colin Brittainia ja Nicholas Furlongia (alias RAS), mutta fakta on, että edellislevystä tullaan alaspäin. Ei suinkaan pystysuoraa seinää pitkin, mutta kuitenkin.

Vaikka Crooked Teeth on kokeellinen, ei se suinkaan putoa persuksilleen - onhan sille syntynyt bändin hip hop- ja rap-musiikkiambitioita ohimennen tervehtivä Born For Greatness, joka soundillisesti poikkeaa aika lailla levyn muuten ikävän ohuesta äänimaailmasta. Break The Fallin introssa kuullaan puolestaan selloa. Syvemmälle hip hopin maailmaan sukelletaan vielä Sunrise Trailer Parkin myötä, jota vahvistaa räppäri Colson Baker alias MGK alias Machine Gun Kelly alias… no niin. Kuitenkin harmillisinta on se, kuinka Jerry Hortonin skittasoundi jää levyllä turhan pliisuksi.

Totuttua "auta minua, olen (jälleen kerran) kaulaani myöten umpiureassa ja tarvitsen apua" -tyylistä Papa Roach -tematiikkaa pirun tarttuvalla groovella sen sijaan edustaa jo entuudestaan hyväksi ja toimivaksi havaittu Help. Myös American Dreams edustaa levyn parempaa antia. Sekin on mukava huomata, että vaikka Crooked Teeth jakaa Lovehatetragedyn (2002) kanssa huonoimman levyn tittelin, kestää platta joka tapauksessa soittoa enemmän kuin monien muiden samassa genressä painivien bändien huipputeokset.19.05.2017, Samuli Keskitalo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Metamorphosis
Metamorphosis
[ CD ]
The Paramour Sessions
The Paramour Sessions
[ CD ]
...To Be Loved
...To Be Loved
[ CDS ]
Getting Away With Murder
Getting Away With Murder
[ CD ]
Getting Away With Murder
Getting Away With Murder
[ CDS ]
http://www.paparoach.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1362
Palaa »