Kansitaide Anathema
The Optimist
CD
[ kScope ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. 32.63N 117.14W
02. Leaving It Behind
03. Endless Ways
04. The Optimist
05. San Francisco
06. Springfield
07. Ghosts
08. Can’t Let Go
09. Close Your Eyes
10. Wildfires
11. Back to the Start

Tuntuu siltä, että Anathema ei ole pystynyt tekemään virheliikkeitä tällä vuosikymmenellä. Seitsemän vuoden levytystauon jälkeen yhtye teki vahvan paluun vuoden 2010 We’re Here Because We’re Here -albumilla. Yhtye on jalostanut melankolis-optimistista musiikkiaan levy levyltä aina vain kauniimpaan suuntaan. The Optimist on jälleen yksi kunnari yhtyeen diskografiassa.

The Optimist on järjestyksessään yhtyeen yhdestoista studioalbumi. Saatekirjeen mukaan albumi on henkinen jatko-osa vuoden 2001 A Fine Day To Exit -albumille. The Optimist -albumin päähenkilö hylkäsi kyseisen levyn kannessa autonsa San Diegon Silver Strand -rannalle. Uuden albumin matka jatkuu samalta rannalta, ja auto on jälleen ajossa.

The Optimistia on hankala purkaa paloiksi. Levylle on rakennettu jälleen upeita tuokiokuvia elämästä alkaen adrenaliinisykkeisestä Leaving It Behindistä pohtivan, väkevien ja herkkien Endless Waysin ja The Optimistin kautta päättyen eeppisen isona rullaavaan Back To The Startiin, jonka lopussa tarinan hahmo pääsee viimein perille päämääräänsä. The Optimist on melkoinen road trip, johon mahtuu jälleen kerran koko elämän kirjo.

Albumilta on vaikea jälleen kerran nostaa yhtä raitaa ylitse muiden. Kaikki toimii. Jopa jatsiklubin tuoksuinen Close Your Eyes. Yhtyeen kyky kasvattaa tunnelatausta on edelleen pistämätön, ja huipulle päästessä musiikki huuhtoo jälleen kuulijan ylitse voimalla. Eikä efektiä vähennä Lee Douglasin upea lauluääni, jota kuullaan albumilla todella paljon. Välillä tuntuu, että Cavanaughin veljekset on tiputettu suorastaan taustalaulajan asemaan.

Danny Cavanaughin mukaan yhtye on heijastanut omat tunteensa The Optimistin päähahmon harteille. Kyseessä on jälleen parantava matka, jonka lopuksi kulkija löytää tilapäisen rauhan sijaan ehkäpä pysyvämmän levon.
The Optimistista ei voi olla tykkäämättä. Se on jälleen täsmäosuma Anathema-fanien ja tunnelmallisen ja väkevän rockin ystävien korvien väliin.12.06.2017, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Distant Satellites
Distant Satellites
[ CD ]
Weather Systems
Weather Systems
[ CD ]
Falling Deeper
Falling Deeper
[ CD ]
We're Here Because We're Here
We're Here Because We're Here
[ CD ]
Silent Enigma / A Vision of a Dying Embrace (reissues)
Silent Enigma / A Vision of a Dying Embrace (reissues)
[ CD+DVD ]
http://www.anathema.ws/ https://fi-fi.facebook.com/anathemamusic/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3705
Palaa »