Kansitaide Dirt Forge
Soothsayer
CD
[ Elevation PR ]

( 7½ )
01. Rust & Copper
02. Fortress Burning
03. Bring Me Good Noise
04. Intet Tabt, Intet Hændt
05. Stone
06. Soothsayer I: The Blind
07. Soothsayer II: Die Waiting
08. Soothsayer III: For Our End

Kahden vuoden aikana EP:n ja parit sinkut ulos nakannut Dirt Forge tervehtii tällä kertaa fanejaan täyspitkän tiimoilta. Tanskalaistrion tarkoitus Soothsayerillä on varsin selvä: soittaa keskitempossa ja murskata alleen kaikki tielle osuva.

Soothsayerin äänimaailma on todella onnistunut: soundit ovat rouheat, raskaat ja kirkkaat, ja sekös tuokin biiseihin lisää dynamiikkaa. Mikä tärkeintä, kaikki soittimet soivat mukavasti balanssissa keskenään.

Rust & Copper antaa lähtölaukauksen raskassointiselle levylle, joka ennen Alexander Kolbyn laulu-urakkaa meinaa äityä jopa piinaavan tuntuiseksi. Kolby heittää pitkin levyä ylävitoset manalan maille painuneelle Peter Steelelle ja monille muille matalasävyisille ähkijöille.

Dirt Forge pitää tyylinsä ja linjansa läpi lähes koko levyn eikä rönsyile pois mukavuusalueeltaan, mitä nyt hetkellisesti äidinkielellään tulkitun Intet Tabt, Intet Hændtin aikana tunnustellaan varovasti kaasupoljinta ja haetaan erilaista lähestymistapaa. Biisi näyttelee pienessä poikkeavuudessaan ja puolentoista minuutin kestossaan mustan lampaan roolia muiden biisien kellottaen viiden ja seitsemän minuutin välimaastoon.

Soothsayerin ässät ovat sen raskaus ja suoranaiset oppikirjasoundit. Hyvä näytös esikoistäyspitkäksi, ja jättää sopivalla tapaa nälkäiseksi tulevaisuuden varalle.04.06.2017, Samuli Keskitalo
https://www.facebook.com/dirtforgeband/ http://dirtforge.bandcamp.com/album/soothsayer Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Lukukertoja : 431
Palaa »