Kansitaide Elyne
Alibi
CD
[ White Tower Records ]

( 7½ )
01. O.B.E.
02. Empty Mirrors
03. Demons
04. From Within
05. White Light Black Rain
06. Breathless
07. Broken Faith
08. Wrong Nature
09. Sick
10. Frames

Yrittäessään pysyä perässä metallimusiikin laajassa ja värikkäässä kirjossa tuppaa silloin tällöin jotain menemään tutkan alitse. Joihinkin tulee tutustuttua myöhemmin, joillekin taas ei liikene aikaa koskaan. Elyne oli tarkistettavien listalla jo 2014, vaan kuinkas sitten kävikään. Vahinko on joka tapauksessa helposti korjattavissa, sillä Alibi on ryhmältä vasta toinen täyspitkä.

Alibi on vähän kuin metalcoren ja vaihtoehtometallin risteytys. Materiaalista saa käsityksen hyvinkin nopeasti ja muutama pyöräytys levyä saa jyvät erottumaan akanoista. Sato on kuitekin kokonaisuutena siinä määrin huono, että Alibilta pudotuspeleihin kunnialla selviävät vain biisit Demons, Empty Mirrors ja h*lvetin ison papukaijamerkin ansaitseva O.B.E., kiitos biisin kertsin, jota voisi kuvailla sanoilla Machine Men meets metalcore.

Levyn alettua näin vahvalla näytöllä vedän happea vielä levyn lähestyessä loppua, ja levyn muut biisit vaativatkin ihan oman perehtymisensä ja tuokion tauon, ettei kuunteleminen tyssäisi joka kerta jo pelkän avausbiisin takia. Skip-nappi on todella herkässä. Vaikka muita biisejä yrittäisi sahata läpi loputtomiin, ei matkan varrelta löydy mainittujen biisien lisäksi muita vetoja, jotka puhuttelisivat samalla tapaa. Kuuntelukelvottomasta materiaalista ei ole kyse – onhan Sickissä, Breathlessissä ja osassa muitakin kuitenkin jotain hyvää ja toivonkipinää siellä täällä. On vain sääli ettei levy ole kauttaaltaan tasaisen tappava, vaan levyn hohdokkuus painottuu liki täysin kolmeen ensimmäiseen ralliin.10.05.2017, Samuli Keskitalo
https://www.facebook.com/elyneband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 568
Palaa »