Kansitaide Illimitable Dolor
Illimitable Dolor
CD
[ Transcending Obscurity Records ]

( 7½ )
01. Rail of Moon, a Stone
02. Comet Dies or Shines
03. Salt of Brazen Seas
04. Abandoned Cuts of River
05. Eternal (Paradise Lost cover)

Hyvän ja ennen kaikkea koukussaan pitävän funeral doomin tekeminen on vaikea tehtävä. Liiankin helposti ylipitkiksi venyvät vellovat biisit kun pudottavat matkan varrella turhankin helposti kuulijan pois kyydistä. Kuin ihmeen kaupalla australialainen Illimitable Dolor onnistuu tässä tehtävässä jo ensimmäisellä levytyksellään.

Illimitable Dolor tarjoaa neljä pitkää biisiä omana tuotantonaan, joista jokainen muistuttaa runsaasti toinen toistaan. Kun on kuullut yhden biisin, on käytännössä kuullut koko levyn. Tämä yhdistettynä biisien pituuteen onkin levykokonaisuuden ainoa selkeä miinusmerkki. Vaihtelua kolmivarttinen kiekko olisi eittämättä hieman kaivannut. Sitä tarjotaan piiloraitana olevan Paradise Lost -koveroinnin muodossa, joka onkin varsin onnistunut.

Jokainen bändin omista biiseistä kulkee jokseenkin samaa rataa. On mateleva tempo, dramaattiset kosketinkuviot ja melankolinen tunnelma. Tyyliä voisi luonnehtia gootahtavan katedraalimaiseksi synkistelydoomiksi. Ja jos sellainen yhtään iskee, on Illimitable Dolor melko lailla varma osuma.

Tuotanto on raskasta, laulupuoli väkevää murinaa ja tunnelma mustanpuhuvan synkistelevä. Ei siis ihme, että coveriksi on valikoitunut juuri Gothic-levyltä napattu päätösraita. Kokonaisuutena aussibändin debyytti on väkevä ja lajissaan onnistunut tapaus. Vielä kun yhtye osaisi hieman pilkkoa kokonaisuuksia lyhyemmäksi tai ainakin lisätä mukaan hieman vaihtelua.10.05.2017, Serpent
https://illimitabledolor.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/IllimitableDolor/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 455
Palaa »