Kansitaide Echotime
Side
CD
[ Rockshots Music ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. In-Side
02. Mr. Valentine
03. The Fourth Estate
04. The Lighthouse
05. Money
06. Sickness
07. Addiction
08. Hymn Of Glory
09. Millstone
10. The Orphanage
11. The Bend Of Love
12. Lust And Desire
13. The River
14. Black Dunes
15. Stream Of Life
16. I Have Seen...
17. Freakshow (The)
18. Out-Side

Italialainen Echotime tyrkyttää toista pitkäsoittoaan ennen kaikkea Dream Theaterin, Queensrÿchen, Symphony X:n ja Pain Of Salvationin fanikunnalle. Mikäpä siinä, sillä kyllähän Sidellä pistetään välillä mutkat suoriksi ja vastaavasti suoriin pätkiin tehdään muutama progekurvi syvyyttä tuomaan. Musiikillisten kiemuroiden lisäksi Side on konseptimaisuutensa vuoksi varsinainen elokuvaelämys. Levyn tarina kertoo Lily-nimisestä päähenkilöstä, joka levyn alussa aloittaa kertomuksen elämästään. Tämän vuoksi levyn kahdeksastatoista biisistä noin puolet on pieniä välisoittoja, joiden aikana tarina etenee ja syvenee.

En voi välttyä ajatukselta, että levy on tehty Queensrÿchen Operation: Mindcrimen suuresti innoittamana. Musiikillista antia voi tietyissä määrin verrata huoletta edellä mainittuun klassikkoon, vaikka paikoitellen jopa innovatiiviseen ja luovaan lopputulokseen onkin lipsahtanut iso osa Operation: Mindcrime II:n floppimaisuutta. Siinä missä Operation: Mindcrimen lähes jokainen biisi ottaa vahvaa roolia myös yksilönä, ei Siden biiseillä ole jakoa tässä vertailussa. Hymn Of Gloryn, The Riverin ja The Bend Of Loven kaltaisista korvakäytävät eufonialla täyttävistä herkkuhetkistä huolimatta levy on tarkoitettu nautittavaksi kokonaisuudessaan, ja onkin siksi osittain jopa raskas kokemus.

Kaikesta huolimatta Side on mielenkiintoinen paketti, eikä levyn äänimaailmallekaan voi pyyhkeitä antaa. Side ei kuitenkaan ole musiikillinen häränsilmä, vaikka tässä tapauksessa hieno ja tarkoin harkittu toteutus tematiikan puolella paikkaakin paljon.

 14.05.2017, Samuli Keskitalo
https://www.facebook.com/echotimeband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 673
Palaa »