Kansitaide Red Moon Architect
Return of the Black Butterflies
CD
[ Inverse Records ]

( 10 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Haunt
02. Tormented
03. Return of the Black Butterflies
04. Journey
05. End of Days
06. NDE

Kaksi vuotta sitten ilmestyneen Fallin aikaan kirjoitin että "Red Moon Architect näyttää tuotoksellaan kertaheitolla kaapin paikan kotimaiselle funeral-doom -genrelle ja asettaa riman, jota on muiden vaikea ylittää. Vaikeaa se on bändille itselleenkin, kun seuraavaa albumia on aika ruveta tekemään”.

Helpolla ei Red Moon Architect tälläkään kertaa kuuntelijaa päästä. Paljon on bändin musiikissa kehitystä tapahtunut muutamassa vuodessa. Return of the Black Butterfliesillä  kuuluu kuinka kaikki on entistäkin mahtipontisempaa, hitaampaa ja kauniimpaa. Yleinen tunnelma on kääntynyt entistäkin musertavammille vesille, mikä kuuluu levyllä pahaenteisyytenä.

Kun luvattoman pitkän intron jälkeen vihdoinkin päästään niin sanotusti asiaan, kuulija ei välty kylmiltä väreiltä. Tormented vyöryy päälle musertavalla voimalla, ja polkee kaikenmaailman vuollat ja endofaeonit kertaheitolla pois muistikuvista. Sama mykistävä heinous jatkuu kokonaisuuden loppuun saakka, jonka NDE vajaan kolmen vartin päästä lopettaa.

Bändin vahvuus on niin usein käytetty nais- ja mieslaulun yhdistäminen, joka monelle death/doom-bändille on kompastuskivi, kun toinen äänistä yleensä toimii ja toinen jää jalkoihin. Ville Rutasen mukaa ntulo syvältä kumpuavine viemäriäänineen luo todella hienon kontrastin Anni Viljasen laululle, jossa on sävyjä keskivertolaulajaan verrattuna huomattavan paljon.

Soundit ovat kaikessa päällekäyvyydessään vähintäänkin kohdillaan, ja se varmasti vielä lisää levyltä huokuvaa ahdistusta. Äänenvoimakkuutta ei paljoa minimalistisimmissakaan kohdissa lasketa; ratkaisu joka harvemmin toimii, mutta on tässä tapauksessa kaikessa jyrkkyydessään ehdottoman hieno veto.

Return of the Black Butterflies on mykistävä kokonaisuus, jollaista ei omiin korviini ole tähän päivään mennessä aikaisemmin sattunut. Jos aiot kuluvana vuonna kuunnella vain yhden levyn, sen on ehdottomasti oltava Return of the Black Butterflies!19.05.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Fall
Fall
[ CD ]
Concealed Silence
Concealed Silence
[ CD ]
https://www.facebook.com/RedMoonArchitect/ http://www.instagram.com/redmoonarchitect/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5251
Palaa »