Kansitaide Excalibur
Humo Negro
CD
[ Xtreem Music/Fighter Records ]

( 2- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Excalibur
02. El Indigente
03. Fuera de Lugar
04. Rock and Roll
05. Levantate
06. Europa
07. Fiesta Motera
08. Humo Negro
09. Fuego

"Surkuhupaisa vai pelkästäänkö pöhkö – vai jotain siltä väliltä? Kas siinä pulma."

Siinäpä tiivistettyinä ensimmäisiä ajatuksiani espanjalaisbändin viimeisimmästä tekeleestä. Yhtyeen nimen ja kotimaan perusteella odottaisi kuulevansa jykevää ja miehekästä Manowar-henkistä miekkaheviä, mutta toisin on kuitenkin asian laita.

Humo Negro on aneemista läpsyttelyä, josta ei paista läpi minkäänlaista intohimoa aitoon heavy metaliin, eikä levy aiheuta suurempia tunteita lukuun ottamatta yhdentekevän kuran kuuntelemisen aiheuttamaa lievää vitutusta.

Mikä muu Excaliburissa ja sen levyssä on sitten vialla? Joskus selkeästi erottuvat vaikutteet ovat vain hyväksi, mutta espanjalaisyhtyeestä ei ota selvää, millaiseen soundiin he ovat pyrkineet. Sen musiikki on harvinaisen laimeata, eikä asiaa ei auta sekään, että yhtye laulaa espanjaksi. Laulukin on kaikin puolin vaisua, eikä välitä suuremmin tunteita. Yksikään levyn kappaleista ei nouse surkean yläpuolelle, ja tragikoomiselta kokonaisvaikutelmalta ei voi välttyä.

Ironista kyllä, levyllä on kappale nimeltään Rock and Roll, sillä Excalibur ei ole heavy metal, eikä oikein edes hard rock. Kaikkiaankin Humo Negro on sen verran heikosti soitettua ja kirjoitettua musiikkia, että täytyy ihmetellä kuinka yhtye on ylipäätään saanut levytyssopimuksen? En suosittele kenellekään, enkä varsinkaan vanhan koulukunnan heavyn ystäville. Ainoa mitäs suosittelen, on kiertämään Humo Negron kaukaa, jos etsii aitoa hevimetallielämystä.02.05.2017, Heikki Puuperä
https://www.facebook.com/excalibur.rockband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 944
Palaa »