Kansitaide Tusmørke
Hinsides
CD
[ Svart Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Hjemsøkte Hjem
02. I Feel Like Midnight
03. Rykende Ruin
04. Lyssky Drøm
05. Sankt Sebastians Alter

Norjan kummajainen, Tusmørke,  jatkaa omalaatuista seikkailuaan jonkinasteisen folk-rockin maailmassa, jossa ei kerrota kauniita tarinoita tontuista eikä miekoista. Bändin lyriikoissa vilahtelee ennemminkin happopäisiä sammakoita ja muita kummallisuuksia. Hinsides juhlistaa mustan ruton 666-vuotisjuhlaa ja levyn tunnelma on sen mukanen.

Kun pääsee yli levyn aloittavasta, kammottavasta Hjemsokte Hjemistä joka jolkottelee inhalla diskopoljennolla, alkaa korviin tunkeutua tuttuakin tutumpaa Tusmørkeä, jossa huilu näyttelee suurta osaa basso/rumpu -kombinaation ohella, unohtamatta analogisyntikoita ja tietenkään aivan jumalaisen hienoa bassotaiteilua jota koko levyn mitalla tarjoillaan taas kerran vähintäänkin riittävästi. Suuressa roolissa on myös Benediktatorin laulu – jota nyt ei voi hyvänäkään päivänä hienoksi kehua –, mutta juuri tässä yhteydessä on mies täysin oikeassa paikassa jollotuksineen, ja tuo mieleen niin maanmiehensä Fenrizin tuotokset Isengardissa kuin monet muutkin 90 luvun puolivälin blackmetallisolistien puhtaat laulukokeilut.

Hinsides päättyy 23-minuuttiseen Sankt Sebastians Alteriin joka onkin heittämällä sekä levyn että bändin hienoin teos tähän mennessä. Tämänmittaiseen järkäleeseen mahtuu loogisesti paljon tavaraa, ja välillä meno on kuin tavallistakin vinksahtaneemmasta Grimmin sadusta.

Kuitenkin tällä kertaa hienon bändin levylle on päätynyt harvinaisen paljon tyhjäkäyntiä ja pelottavan paljon jopa suorastaan raivostuttavaa materiaalia. Kuulostaakin pahasti siltä että Tusmørke on ajanut itsensä musiikillisesti ahtaaseen nurkkaan, eikä poispääsyä taida tätä valittua tietä pitkin helposti löytyä, siitä huolehtii jo pelkästään käytettävissä oleva soitinarsenaali.


 11.05.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Fort Bak Lyset
Fort Bak Lyset
[ CD ]
Riset Bak Speilet
Riset Bak Speilet
[ CD ]
http://www.facebook.com/Tusmorke/ http://soundcloud.com/tusm-rke Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 760
Palaa »