Kansitaide Lantern
II: Morphosis
CD
[ Dark Descent Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Black Miasma 02. Sleeper of Hypnagog
03. Hosting Yellow Fungi
04. Cleansing of the Air
05. Necrotic Epiphanies
06. Transmigration
07. Virgin Damnation
08. Morphosis
09. Lucid Endlessness

Kesto: 41:10

Death metalin takominen ei ole niin helppoa kuin luulisi. Toisaalta täytyy saada musiikkiin upotettua se raakalaismainen ja särmäkäs raivokkuus ilman turhaa teknistä pintakiiltoa, mutta toisaalta täysin yksinkertaistettu tuuttaus turruttaa ja tukahduttaa mitä pidemmälle mennään. Kummastakin mustavalkoisesta ääripäästä – teknisyys vs. yksinkertaisuus – löytyvät tietenkin omat mestarinsa, mutta monen yhtyeen haastavaksi tehtäväksi on löytää tasapaino näiden ääripäiden välillä.

Suomalainen Lantern taiteilee tällä nuoralla vaivatta. Yhtyeen debyyttialbumi Below (2013) oli jo vakuuttava suoritus, mutta II: Morphosisilla bändi laittaa vieläkin paremmaksi. Possessedin kaltainen mielipuolinen paukutus taivutetaan Morbid Angelin kieroin loitsuin todelliseksi kuolonsyöveriksi, johon kuulija vaipuu kuin lumottuna. Lanternin maailma on väkivaltainen mutta kiehtova, ja yhtye saa nuo alussa mainitut ääripäät puristumaan luonnollisesti lähelle toisiaan.

Samaan aikaan tästä keitoksesta nousee aivan uusia höyryjä. Vanhakantaisemman jyräyksen rinnalle nousevat modernimman, eteerisemmän death metalin henget, joita on saanut todistettua nykyään Cruciamentumin kaltaisten yhtyeiden tuotannossa: jylhää ja paatoksellista louhintaa, joka jo tavoittelee hartauden sävyjä. Lantern on kuitenkin sielunveljiään väkivaltaisempi ja primitiivisempi tapaus, jota vaikkapa Sleeper of Hygnagog hyvin todistaa: vaikka monipolvinen kappale väreileekin pahaenteisesti, purskahtaa se paikoin erittäinkin suoraviivaiseen paahtoon. Samalla tulee todistettua päähahmo Cruciatusin kitaristintaidot, joissa riittää särmää ja hourupäistä tunnelmaa. Laulaja Necrophilos ei pääse enää yllättämään niin vahvasti kuin debyytillä, mutta kyllä miehen kumeaa karjuntaa mieluusti kuuntelee sekundahenkisten ärisijöiden ja örisijöiden sijaan.

II: Morphosis ei heilauta Lanternia täysin uusille raiteille vaan tiivistää ja kirkastaa yhtyeen mustaa visiota vieläkin voimakkaammaksi – ja samalla osoittaa, että löytämällä vanhoihin oppeihin uusia näkökulmia voi luoda jotakin uutta ja elinvoimaista jopa death metalin saralla. Levy onkin yksi alkuvuoden kovimpia äärimetallijulkaisuja.20.04.2017, Antti Klemi
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Below
Below
[ CD ]
http://www.facebook.com/lantern666 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1775
Palaa »