Kansitaide Timestalker
Pandemonium
Digital
[ Omakustanne ]

( 8½ )
01. The Beyond
02. Enter The Crypt
03. Unholy Dominion
04. Spellbound
05. Pray For Daylight
06. Pandemonium

Viimeaikoina arvostelemissani synthwave-julkaisuissa on korostunut pyrkimys eroon genren kliseistä ja sen perinteisen kasarihenkisestä soundista kohti jotain tuoreempaa ja omaperäisempääkin. Tavallaan sveitsiläinen Timestalker edustaa vastakkaista näkökulmaa Hexenkraftille ja Deadlifelle: Timestalker on ylpeästi retrowavea ja ammentaa 80-luvun sekä 90-luvun alun kauhuleffojen ja tietokonepelien soundtrackeista häpeilemättä. Ja eihän siinä mitään vikaa ole: kojootit räksyttävät mutta me muut tiedämme että juuri tuolloin tehtiin aivan ilmiömäisen hienoa elokuva- ja videopelimusiikkia sen ajan digitaalisyntetisaattoreilla ja tietokoneilla, maailman parhaasta syntikkapopista nyt puhumattakaan.

Timestalkerin retrohenkisyys nojaa genren synkempään ja elokuvamaisempaan osastoon, eli Miami Vicen sijasta mieleen tulee enemmän vaikkapa joku kuusnepan tai Amigan klassikkoräiskintä; esim. Enter The Cryptin hyvinkin kuusnepahenkiset rumpusamplet herättävät rakkaita muistoja mieleen miehelle jonka lapsuuden olennainen osa C64 oli. Timestalkerin retrohenkisyys on kuitenkin sopivan abstraktia ja määrittelemätöntä, eikä Pandemonium kuulostaa liikaa miltään tietyltä 80-luvun ilmiöltä, leffalta tai peliltä; siinä mielessä Timestalker on hyvinkin retrowaven ytimessä luoden tarpeeksi abstraktia nostalgiaa mikä vie ajatukset kultaiselle 80-luvulle, muttei suoranaisesti kopioi mitään liiaksi.

Timestalkerin musiikki on toiminnantäytteistä synthwavea parhaimmillaan: melodista, paikoitellen eeppistä, taiten rakennettua ja… no, toiminnantäytteistä. Se aivan kirkkain terä jää vielä uupumaan, mutta jo nyt Timestalkerin laatu on enemmän kuin kohdillaan kun miettii että on vain vuosi siitä kun projekti julkaisi ensimmäisen kappaleensa. EP:n paras biisi, Spellbound, tarjoaa kovan vastuksen kaikille genren huippunimille.

Allekirjoittaneen suuresti arvostaman Bo Bradshawn upealla kansikuvalla varustettu Pandemonium kuuluu tähänastisen vuoden ehdottomaan synthwavekärkeen, eikä yhdenkään genrestä vähääkään välittävän pidä jättää tätä tarkastamatta.20.04.2017, Jesse Ryhänen
https://timestalker.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/timestalkersynth Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1155
Palaa »