Kansitaide Light & Shade
The Essence of Everything
CD
[ Scarlet Records ]

( 4½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Essence of You
02. Drown in Absurdity
03. Spirit of Anne
04. Burned
05. You Are
06. Meet Me in Summer
07. Brokenhearted
08. Lionhearted
09. Wander So Far
10. Welcome to the Cold
11. The Essence of Everything

Kesto: 54 min.

Periaatteessa monikansallisen Light & Shaden esikoislevy The Essence of Everything on kiinnostava tapaus: yhtyeen musiikki ponnistaa power metalista mitä moninaisimpiin suuntiin eikä soundille oikein ole mitään järkevää vertailukohtaa. Puhtaasti periaatteen tasolla tällainen mikstuura voisi olla piristävä uusi tuttavuus, joka repii rikki kuluneita kliseitä ja patistaa kuulijat vilkuilemaan vanhaa tuttua genreä uudella tavalla. Vaan kun ei, ei niin millään.

Suurin ongelma The Essence of Everythingin kanssa on sen kappalemateriaalin päämäärättömyys: biisit eivät tunnu tietävän, mitä ne yrittävät kestollaan saavuttaa, ja harva tarjoaa koherenttia punaista lankaa, jonka ympärille kaikki muu olisi punottu. Monista kappaleista – esimerkiksi Wander So Farissa – tulee mieleen, että ne on parsittu kasaan useasta keskeneräisestä sävellyksestä eivätkä riffit, melodiat saati tunnelmat seuraa toisiaan edes etäisesti logiikkaa tai flow’ta muistuttavalla tavalla. Jälleen, tällaisen tajunnanvirtamaisen kuuntelukokemuksen voi tehdä hyvin, mutta A) Light & Shade ei näin tee sekä B) moinen tuskin on ollut yhtyeen pyrkimys. Kun sekavat ja fokusoimattomat kappaleet vielä miksataan (You Aren kertosäe on lähes kuuntelukelvoton) ja soitetaan vähän sinnepäin, ei levy suuria kehuja ansaitse.

Levyn kiinnostavin tapaus on vaivoin parikymppinen solistitar Adrienne Cowan, joka repii itsestään yllättävän katu-uskottavaa raspihuutoa ja örinää, sen tavanomaisen puhtaan laulun lisäksi. Valitettavasti hän sortuu krooniseen yliyrittämiseen, kenties kompensoidakseen kappaleiden puutteita. Cowan ansaitsisi taakseen paremman bändin, laulettavakseen parempia biisejä ja tuottajan hillitsemään ylitulkintaa – näillä muutoksilla hänestä voisi tulla jotakin suurta ja kiinnostavaa, koska äänijänteet ja niiden käyttö ovat kohdillaan.

Eihän siitä mihinkään pääse, että pohjatiedoissa kiinnostava The Essence of Everything on melkoinen sekametelisoppa, joka ei tiedä ollako hauki, kala vai kambrikautinen nilviäinen. Muutamista hyvistä hetkistään huolimatta Light & Shaden esikoinen on vielä kaukana pinnan alla lymyävän potentiaalin realisoimisesta.19.04.2017, Aleksi Peura
https://scarletrecords.bandcamp.com/album/the-essence-of-everything Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 604
Palaa »