Kansitaide Cataleptic
Forward
CD
[ Archaic Sound ]

( 6 )
01. Ancient Might
02. Grave Peril
03. Oath to Power
04. Disown - Obliterate

Helsinkiläisen Catalepticin aiemmat tekeleet, kuten Secluded Paths -demo (2010) ja tätä seurannut debyyttilevy Strength Within (2011), ovat mainioita onnistumisia omassa pienessä raossaan. Jatkoa on kuitenkin saatu odottaa aivan näihin päiviin asti, mikä on varmasti luonut myös omia paineitaan jatkoa ajatellen. Valitettavasti pettymys on sitäkin suurempi, sillä Forward tuntuu paitsi liian erilaiselta, ennen kaikkea paljon aiempaa huonommalta levytykseltä.

Kolmesta pitkästä ja yhdestä ylipitkästä biisistä koostuva Forward jatkaa melodisen, ja jossain määrin myös melankolisen metallin parissa. Sekoitusta voisi luonnehtia lähinnä yhdistelmäksi death- ja doom metalin aineksista. Siinä missä tempopuoli on varsin verkkainen ja doomahtava, on laulupuoli örisevää karjunaa. Äänessä on kuitenkin jotain outoa säröä, kenties asetuksista johtuen ja tämä alkaa pidemmän päälle rasittaa korvia.

Soundeiltaan rosoinen levy on jossain määrin hiomattoman oloinen, jykevät rummut pois lukien. Kitaroiden särö tuntuu viimeistelemättömältä ja jollain tapaa turhankin ilmavalta. Melodiat kuulostavat romuluisilta ja demppaukset olisivat kaivanneet lisää ryhdikkyyttä. Kaikki nämä ovat kuitenkin toissijaisia sen rinnalla, että itse sävellyspuoli on kärsinyt sen kaikkein suurimman kolahduksen.

En tiedä mitä yhtyeen leirissä on tapahtunut, mutta yleistunnelmaa lukuun ottamatta levy tuntuu jossain määrin väsähtäneeltä ja alati suvantovaihetta läpi käyvältä. Riffit eivät ole mieleenpainuvia, kiinnostavia tai varsinaisesti toisistaan erottuvia. Useamman kuuntelukerran aikana löysin vain yhden todella hyvän riffin, eikä sitäkään varsinaisesti yliviljelty parikymmenminuuttisessa lopetusbiisissä. Sääli, sillä yhtye tuntuu hukanneen parhaan teränsä pesuveden mukana.

Pituus onkin toinen kuluttava seikka, sillä kaikki kappaleet kestävät aivan liian kauan. Tämä näkyy sovitustyön ympäripyöreänä mitäänsanomattomuutena ja koko levy tuntuu vain yhdeltä vellovalta riffimereltä. Ikävä tosiasia on, että kaikkiaan teos tuntuu enemmän treenikämpän jamitushetkeltä kuin ajatuksella laaditulta levyltä. Doom/death-metallin parissa Forward jäänee ohikiitäväksi hetkeksi tarttuvampien levyjen joukossa.19.04.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Strength Within
Strength Within
[ CD ]
https://www.facebook.com/catalepticdoom https://www.reverbnation.com/cataleptic Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 666
Palaa »