Kansitaide Corroded
Defcon Zero
CD
[ Despotz Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Carry Me My Bones
02. Gun and a Bullet
03. Retract and Disconnect
04. Fall of a Nation
05. Vessels of Hate
06. Day of Judgement
07. A Note to Me
08. Burn It to the Ground
09. Drf
10. Feel Fine
11. Rust and Nail

Mustaschin, Sparzanzan sekä monen muun vastaavan jalanjäljissä kulkeva ruotsalainen Corroded edustaa helposti lähestyttävää mutta raskasta valtavirtamusaa, jota en välttämättä edes metalliksi rinnasta. Toki bändillä on raskaita riffejä ja rummut iskevät kovaa, mutta kyllä tämä jotenkin sinne raskaan rockin puolelle kallistuu. Tässähän ei toki ole mitään väärää ja onhan orkesteri jo kunnioitettavaan neljänteen levyyn päässyt, joten kuulijakuntansa bändi on varmasti löytänyt. Pitkänäperjantaina julkaistava Defcon Zero ei kuitenkaan tee isoa pesäeroa bändin aiempaan tuotantoon, mutta käsillä on kuitenkin selvästi bändin parasta materiaalia.

Levyn avauksesta vastaa mukavan melodinen ralli Carry Me My Bones, jonka tekstit ovat In Flamesin Anders Fridénin käsialaa. Biisissä on alkutahdeista lähtien mukavasti henkeä ja ilmaa. Lisäksi kipaleessa on tarttuvan kiva sävelmä, joka tavallaan kutsuu kuulijan mukaan laulamaan kertosäkeen stemmaosuuksia. Laulaja Jens Westinin vokaalisuorituksessa on myös huomattavasti enemmän tunnetta ja eloa kuin missään mitä esimerkiksi Mustaschin Ralf Gyllenhammar on biiseihinsä ladannut. Juuri tämä tekee Corrodedista edellä mainittua kaksikkoa piirun verran mielenkiintoisemman kokoonpanon. Carry Me My Bones on paitsi levyn ensimmäinen biisi, myös levyn ehdottomasti paras kappale, joten kuuntelukokemuksen huipennus koittaa heti alkuun.

Suuria riskejä Corroded ei lopuilla levyn biiseillä ota. Meno on tasaisen raskasta ja biisit tuntuvat poikkeuksetta olevan samasta Mustasch-Sparzanza -muotista valettuja, joten radiosoittoon kelpaa mainiosti mikä tahansa ralli. Itse nostaisin kuitenkin pientä poliittista keskisormea osoittavan Vessels Of Haten selväksi kakkoseksi. Ihmeitä bändi ei biisissä tee, mutta vokaalit tekevät biisistä mielenkiintoisen. Westin yksinkertaisesti pistää kunnolla munaa suoritukseen ja silmien eteen piirtyy selkeitä mielikuvia harleydavidsoneista, öljyisistä hauiksista ja nahkaliiveistä, jotka varmasti saa kaikkien prätkämimmien sydämet sykkimään. Kuoro-osuuksilla ilmettä tosin pehmennetään, mutta testosteroninen kosketus säilyy loppuun asti.

Pientä pesäeroa keskilinjalle bändi maalaa slovarilla A Note To Me. Mikä sen parempaa kuin että keskellä kaiken kattavaa äijäenergiaa myös hieman sorrutaan hempeilyyn ja kieriskelemään rakkauden murheisissa maisemissa. Biisi on kauniin rauhallinen ja istuu kokonaisuuteen mainiosti: kitara fiilistelee omiaan ja laulut lataavat jälleen parastaan. Westiin näyttää biisissä hienosti, kuinka ääni taipuu ongelmitta myös tämänkaltaiseen ilmaisuun.

Yhteenvetona todettakoon, että pinnat ja kulmat Corroded on kyllä hionut kiiltäviksi kaikesta rosoisuudesta. Defcon Zero on yksinkertaisesti niin easy listeningiä kuin olla ja saattaa. Melkoisen kattavasta yllätyksettömyydestä huolimatta kelpo laulusuoritus nostaa kokonaisuuden plussan puolelle. 14.04.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
State Of Disgrace
State Of Disgrace
[ CD ]
Exit To Transfer
Exit To Transfer
[ CD ]
http://www.facebook.com/corrodedsweden Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 829
Palaa »