Kansitaide Crazy Lixx
Ruff Justice
CD
[ Frontiers Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Wild Child
02. XIII
03. Walk The Wire
04. Shot With A Needle Of Love
05. Killer
06. Hunter Of The Heart
07. Snakes In Paradise
08. If It’s Love
09. Kiss Of Judas
10. Live Before I Die

Ruff Justice on Ruotsista ponnistavan Crazy Lixxin neljäs albumi. Joku tokaisi foorumilla, että harva, jos kukaan teki 1980-luvulla yhtä tasaista laatua. No, silloin tehtiin levy per vuosi ja Crazy Lixxin ensimmäinen albumi julkaistiin kymmenen vuotta sitten. Se ei muuta sitä tosiasiaa, että Ruff Justice on äärimmäisen hyvä levy. Samalla se saattaa olla yhtyeen paras.

Wild Child alkaa suden ulvonnalla. Tässä tavoitellaan kauhuleffojen kuvastoa. Kappale ei ole aivan yhtä hyytävä. Laulajan ulvonta ei paranna asiaa. Muilta osin Crazy Lixx kuulostaa lähinnä itseltään. Menevää hard rockia niin hyvässä kuin pahassa. Tätä tekee moni.

Sen sijaan kakkoseksi pantu XIII on sellainen sävellys, johon harva yltää. Kappale avataan tyylikkäästi basson viemänä. Basso- ja kitaramelodiassa saattaa kaikua Shot in the Dark, mutta hyvää kannattaa aina kierrättää.

Walk the Wire tyhjentää pajatson. Aivan tajuttoman kokoinen riffi heti alkuun. Biisihän soi kuin Ratt uransa huipulla. Danny Rexon on solisti parhaasta päästä. Hän osaa jättää tilaa kitaroille eikä ala revitellä kuin vasta aivan lopussa. Mitä sitä turhaan, koska tarttuva kertosäe toimii vähemmälläkin keuhkoamisella.

Shot with a Needle of Love on reipasta menoa. Rakkaus on tauti, joka vaatii tuhdit lääkkeet. Dannyn äänessä on hyvälle hard rock -laulajalle tunnusomaista särmää. Soolossa molemmat kitaristi panevat parastaan. Mainitaan tässä, että Chrisse Olsson ja Jens Lundgren ovat uusia värväyksiä. Soitosta päätellen rekry meni nappiin.

Seuraava kappale kasvaa pikkuhiljaa. Akustisesta alusta ja kuiskaavasta laulusta tulee mieleen vain ja ainoastaan Def Leppard. Se on hyvä asia. Noin minuutin jälkeen vedetään pellit auki ja paisutellaan komeasti. Tämän on pakko olla Ruff Justicen kolmen parhaan sävellyksen joukossa. Tässä seurassa palkintopalli vaatii kivikovaa tasoa. Bändi ei jätä mitään sattuman varaan, vaan vahvistaa väitteeni törkeän hienolla kitarasoololla, joka vaihtuu suoraan kertosäkeeseen.

Hunter of the Heart sisältää tarttuvaa soittoa, mutta kuulostaa silti jotenkin väkinäiseltä. Liian rokkaava ja varman päälle pelattu. Näppärä väliosa tehdään harkiten ja tyylillä. Rullaava Snakes in Paradise on jo hyväksi todettu hard rockin helmi. Kappaleessa on kaikki kohdallaan eikä vikoja löydy.

If It’s Love on perinteinen hituri. Kitara soi kauniisti ja Dannyn äänessä on sopiva annos raastavaa tunteen paloa. Mitäpä siihen sen enempää. Kasarikaudella joku olisi saanut takuuvarmasti pesää tämän soidessa. Joku muu kuin minä. Balladeista nousi muistikuviin Bon Jovi, josta taas päästään kappaleeseen Live Before I Die. Se on bonjovimainen hyvän mielen ralli.

Bändinsä levyn tuottanut Danny Rexon toteaa, että lähestymistapa oli suoraviivainen ‘all killers-no fillers’. Uusiutunut viisikko pääsi lähelle, mutta mielestäni Kiss of Judas on täytematskua. Muuten tämä olisikin liian täydellinen kokonaisuus.20.04.2017, Munamankeli
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Crazy Lixx
Crazy Lixx
[ CD ]
Riot Avenue
Riot Avenue
[ CD ]
New Religion
New Religion
[ CD ]
https://www.crazylixx.com/ https://www.facebook.com/crazylixx Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1521
Palaa »