Kansitaide In Thousand Lakes
Age Of Decay
CD
[ Xtreem Music ]

( 8½ )
01. Death Train
02. Fall Into The Void
03. I Rise
04. True North
05. Age Of Decay
06. Hunter Of Souls
07. Blind Eyes
08. Ethereal
09. Vanished
10. Wolfzeit
11. 4 Walls (Scars)

In Thousand Lakesin nimi ihailee Suomea. Heidän toinen levynsä, Age Of Decay, puolestaan ihannoi vanhaa In Flamesia, Dark Tranquillityä ja muita jöötteporimetallin soihdunkantajia. Espanjan paahteisen auringon alla on syntynyt melodödistä, joka saisi melodisuudessaan Amon Amarthin viikinkilaivankin uppoamaan, tai ainakin horjumaan pahasti.

In Thousand Lakes ei kuitenkaan Amon Amarthin tavoin souda skandimytologian vesillä, vaikka True Northista niin voisikin päätellä. Aihepiirit liikkuvat pitkälti siellä missä valtaosalla naapuribändeistäkin, aina verisistä mannuista kuoloon ja kadotukseen. Päävastuun säveltämisessä ja sovittamisessa ovat ottaneet Jokin ja Javi, jotka olivat mukana jo In Thousand Lakesin ensimmäisessä tulemisessa yli 20 vuotta sitten.

Age Of Decay ei ole millään lailla puolivillainen tuotos. Sen soisi nousevan laajempaankin tietoisuuteen. Levylle on saatu aikaiseksi sangen jämäkkä, melodödistä uhkuva äänimaailma, jolle kaliseva ja kilkattava bassosoundi tekee lisäkunniaa. Kauttaaltaan linjakas sisältö on hieno osoitus toisen tulemisen onnistumisesta, eikä Age Of Decayn kertosäkeeseen sotketut puhtaat laulutkaan jaksa enää muutaman kerran jälkeen häiritä, kun biisi muuten on kuin melodisen junttauksen oppikirjasta. Hunter Of Soulsin hiuksenhieno Big Big World -pastissi menee niin ikään samojen sormien läpi katsomiseksi, joskin jaksaa hymyilyttää vielä pitkänkin ajan jälkeen. Ja voisihan saksaksi nimetyn Wolfzeitin ei-diftongin väärin lausumisesta nillittää, mutta… äh, aivan sama.17.04.2017, Samuli Keskitalo
https://www.facebook.com/inthousandlakesband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1423
Palaa »