Kansitaide Venenum
Trance of Death
CD
[ Sepulchral Voice Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Entrance
02. Merging Nebular Drapes
03. The Nature of the Ground
04. Cold Threat
05. Trance of Death Part I - Reflections
06. Trance of Death Part II - Metanola Journey
07. Trance of Death Part III - There Are Other Worlds...

Trance of Death käynnistyy tunnelmallisella sellointrolla, joka tuo mieleen lähinnä ajatukset viktoriaanisen goottidraamasarjan alkuteksteistä. Kun perään lyödään verevää kuololta löyhkäävää vanhan koulukunnan death metalia, kontrasti ei voisi olla juuri suurempi.

Suomessakin vuonna 2013 vieraillut Venenum on nauttinut jonkinlaista kulttistatusta, eikä debyyttialbumi Trance of Death sitä lieventäne. Homman nimenä on vanhan kaartin ruosteinen ja mädältä tuoksahtava kalmanmetalli, joskin nyökkäyksellä mustemman ilmaisun suuntaan.

Toisin kuin selkeät black/death-hybridit, Venenumin ilmaisu on selkeästi genretietoisempaa. Omailmeisyyttä levylle on tuotu viiltävien melodiakulkujen ja synkkyyttä nostattavien tunnelmapalojen muodossa. Nämä ehkä ohentavat levyn raskassoutuisuutta ja suoranaisuutta kuolonmetallimaisuutta, mutta tuovatpa ainakin osaltaan levylle lisää tummuuden sävyjä. Nopeiden osuuksien rinnalla yhtye ei ujostele hidastella kuin doom-bändit konsanaan. Tästä esimerkkinä käyköön vaikka viimeisen biisin loppupuoli.

Vaan niin monipuolista ja rohkeaa kuin Venenumin tyylipujottelu onkin, kaikki lankoja ei ole saatu punottua yhteen aivan ongelmita. Trance of Death on parhaimmillaan vanhaa koulukuntaa ravisuttaessaan ja vastaavasti huonoimmillaan pyrkimyksissään olla progressiivisen kokeellinen. Myös hieman raspiset soundit palvelevat puhdasta kuolopuolta paremmin, kun taas progempaan puoleen kaipaisi hieman toisenlaista lähestymistapaa. Hienoiseksi heikkoudeksi laskisin myös yhtyeen heikohkon, kähisevän örähtelypuolen, joka ei vedä vertoja death metalin vahvalle keskitasolla.

Vaan pienine vikoineenkin Trance of Death on enemmän mukavaa kuin yhdentekevää kuunneltavaa. Ei tämä ehkä ikimuistettava genreteos ole, mutta ainakin omalla tavallaan perusvahvaa puurtamista hieman erilaisesta kulmasta työstettynä.14.04.2017, Serpent
http://www.munenev.com/ https://venenum.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 817
Palaa »