Kansitaide Nightbringer
Terra Damnata
CD
[ Season of Mist ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. As Wolves Amongst Ruins
02. Misrule
03. Midnight's Crown
04. Of the Key and Crossed Bones
05. Let Silence Be His Sacred Name
06. Inheritor of a Dying World
07. The Lamp of Inverse Light
08. Serpent Sun

Jenkkiläinen Nightbringer on pyöräytellyt levyjä ulos melko lailla tasaista tahtia sitten vuoden 2008 Death and the Black Work -debyytin. Julkaisujen taso tai ainakin mielipiteet bändin musiikin suhteen ovat olleet ailahtelevaisia, eikä ihme, sillä yhtyeen melodinen ja polveileva nykyblack ei ole aina sitä helpoiten uppoavaa kamaa.

Terra Damnata on yhtyeen viides studioalbumi eikä varsinaisesti yllä mainittua kaavaa riko. Laadun puolesta levynkäinen jää jonnekin yhtyeen kärkikahinoiden ja pohjamutien välimaastoon kuitenkin varsin kelpona suorituksena.

Ensimmäisenä levystä nousee mieleen kaksi asiaa: pahaenteisyys ja kireä melodisuus. Jälkimmäinen on paikoin äkkijyrkkää, eikä lainkaan niin helposti sulavaa tai tarttuvaa kamaa kuin vaikkapa Dissectionin anti, saati Dark Funeralin nopeatempoinen black metal. Minkä Nightbringer sulavuudessa häviää, se monimuotoisuudessa voittaa. Näin ehkä Dark Funeraliin verrattuna amerikkalaisbändi onkin astetta kiinnostavampaa synkistelyä, mutta Dissectionin kanssa jakoa on yhtä vähän kuin pakettiautolla Ferrarin rinnalla.

Pahaenteinen tunnelma sen sijaan paikkaa sovituksellisia ja sävellyksellisiä ratkaisuja yllättävän hyvin. Silkan mustuudenylistyksen nimissä levyä onkin kiehtovaa kuunnella tovin jos toisenkin, ennen kuin siihenkin väsyy. Terra Damnata kun ei kuitenkaan pidemmän päälle oikein pääse ihon alle. Monisyiset riffit, tempokikkailut ja itsetarkoituksellisen oloiset ilkeilymelodiat alkavat toistaa itseään pidemmän päälle ja sitten temppu menettää tehoaan nopeasti.

Kaikesta tuleekin mieleen, näin namedroppailun makuun päästessäni, Watain, jos kuitenkin erojakin löytyy. Mutta ehkä juuri tuon ruotsalaisbändin faneja Terra Damnata eniten puhuttelee. Jos soundeista jotain on pakko mainita, niin vähemmänkin kireä ja diskanttinen meno olisi kelvannut. Tällaisenaan meno on kelvollisen kohtuullista, muttei mitään tajuntaa räjäyttävää tavaraa. 14.04.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Ego Dominus Tuus
Ego Dominus Tuus
[ CD ]
Hierophany of the Open Grave
Hierophany of the Open Grave
[ CD ]
Apocalypse Sun
Apocalypse Sun
[ CD ]
https://www.facebook.com/NightbringerOfficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1048
Palaa »