Kansitaide Hellwell
Behind the Demon's Eyes
CD
[ High Roller Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Lightwave
02. Necromantio
03. To Serve Man
04. It's Alive
05. The Galaxy Being
06. The Last Rites of Edward Hawthorn

Veteraanibändi Manilla Road täyttää tänä vuonna neljäkymmentä vuotta. Koko tuon mittavan uran aikana on mukana ollut Mark "The Shark" Shelton, jolta on irronnut biisi ja laulunsäe jos toinenkin. Tämä ei ole estänyt miestä eksymään sooloprojektien pariin, jollainen on myös vuonna 2011 perustettu Hellwell. Behind the Demon's Eyes on yhtyeen toinen albumi ja nyt mukana on myös entinen Manilla Road -rumpali Randy "Thrasher" Foxe.

Kollega Frostheim arvosti Hellwellin Beyond the Boundaries of Sin -debyyttiä korkealle viitisen vuotta sitten, eikä lainkaan pistänyt pahakseen sen "Manilla Roadia Deep Purplen -kiippareilla" -osastoa. Voisinpa sanoa itsekin innostuvani yhtä paljon Hellwellin vanhakantaisesta heavyrockista. Vaan nyt ei lähde. Behind the Demon's Eyes on totta vieköön perinteitä kunnioittavaa kitarajyystöä retrolla otteella ja kauhuelokuvamaisin tunnelmin. Siinä ne vahvuudet sitten ovatkin, nimittäin siinä missä paljon menee arvalla oikein, puolet menee yhtäältä pieleen.

Levyn laiskanpulskea hevirokki hyödyntää diipparikiippareita ihan oikein, eikä riffirakenteissa sinänsä ole vikaa. Sen sijaan Sheltonin ääni on turhankin kulahtanutta vaisusti äristyissä kohdissa, enkä toisaalta lämpene miehen vaikertavaan puhtaaseen tulkintaan. Ne, jotka jälkimmäisen faniksi tunnustautuvat, saavat varmasti teoksesta kertaluokkaa enemmän irti. Toinen selkeä heikkous levyn biiseissä on paikoitellen turhan pitkä kesto ja sen mukana tullut toisto. Biisien yksinkertaisia ideoita jyystetään tappiin asti ja tähän rattiin meinaa paikoin lähes nukahtaa.

Myönnetään, etten ole suuri seiskarihevin ystävä, enkä siten todennäköisesti lainkaan levyn kohderyhmää. Mutta siltä osin kuin kiekko on kasarikamaa, josta taas pidän, en ole suuremmin vakuuttunut siitäkään. Kaikkiaan Behind the Demon's Eyes tunkkaisine soundeineen tuntuu menetetyltä mahdollisuudelta johonkin suureen ja merkittävään. Tiedä sitten onko tämä sitten Sheltonin oma Lulu vai mitä, mutta tämä levy alaskirjattakoon "fans only" -kategoriaan.
 13.04.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Beyond the Boundaries of Sin
Beyond the Boundaries of Sin
[ CD ]
https://www.facebook.com/Hellwell-1383155071932707 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 526
Palaa »