Kansitaide Obsessed, The
Sacred
CD
[ Relapse Records ]

( 6+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Sodden Jackal
02. Punk Crusher
03. Sacred
04. Haywire
05. Perseverance of Futility
06. It's Only Money
07. Cold Blood
08. Stranger Things
09. Razor Wire
10. My Daughter My Sons
11. Be the Night
12. Interlude

23 vuotta se otti että The Obsessed teki kuin tekikin uuden levyn. Välissä toki tuli muutama sinkku, livelevy ja kaikkea muuta jonka tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Kun Sacredin laittoi pelonsekaisin tuntein pyörimään, oli ilmassa pelko siitä, onko bändi vain vesittänyt Lunar Wombin loistokkuuden. Vastaus on kyllä... ja ei. Tutunkuuloista riffittelyähän piisaa koko levyn mitalta ja Wino tulkitsee niin kuin vain hän osaa, eli hyvin ja miehekkäästi.

Jo Sodden Jackalin alkutahdit luovat tunteen siitä että tutun ja turvallisen äärellä ollaan. Perinnetietoista kasari-doomia, aivan kuten aina ennenkin. Be the Nightissa bändi ottaa haltuun asteen pari rokkaavammat riffit tulisine sooloineen, samaan tapaan kuin vaikkapa maanmainiolla Bardolla vuosikymmeniä aikaisemmin. Tuttua ja niin kovin turvallista on kaikki Sacredilla, mikä on tavallaan hyväkin asia Obsessedin kohdalla, mutta herättää väistämättä kysymyksen julkaisun tarpeellisuudesta. En nyt itse ainakaan keksi sen suurempaa syytä Sacredia kuunnella, ellei nyt vain halua ajatella, että tässä se nyt viimeinkin on.

Mukaan on vielä mahdutettu koko lailla turha coveri Thin Lizzyn It’s Only Moneystä ja valitettavan paljon tyhjäkäyntiä esim. Cold Blood -intrumentaalin muodossa, eli ei tähän vajaaseen kolmeen varttiin sitä kuninkaallista musiikkia niin paljoa mahdu.

Kovin ikävästi uudesta levystä jää pakonomaisen vanhan lämmittelyn maku suuhun, vaikka tekijämiehistä trio toki koostuukin. Varsin varovaiseksi ja innottomaksi jää kokonaisuus. Taidankin palata ennemmin The Church Withinin pariin, ja suosittelen samaa monelle muullekin...13.04.2017, Tuomio Harju
http://www.facebook.com/TheObsessedOfficial/ http://theobsessed.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 721
Palaa »