Kansitaide Tyranex
Death Roll
CD
[ GMR Music Group ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Death Roll
02. Blade of the Sacrificer
03. Berget
04. In Order to Live
05. Fight Them Back
06. No Justice
07. Bloodflow
08. Beyond the Throes of Evil

Kesto: 33:51

Tyranex saattaa olla musiikiltaan kiireisempää sorttia, mutta kiekkojen ulostamisessa ei Ruotsissa liiemmin hoppuilla. Bändin julkaisutahdiksi vaikuttaa muodostuneen kolme vuotta per levy, vaan kenties useat jäsenistönvaihdokset ovat osaltaan sotkeneet thrashereiden aikatauluja. Raivokas ja tarttuva debyytti Extermination Has Begun nakattiin ilmoille 2011 ja ironisesti selvästi laimeampi Unable to Tame 2014. Miehistömuutokset vaikuttaisivat piristäneen yhtyeen menoa, ja toisen kitaran tuominen tuntuu tuoneen lisää ryhdikkyyttä kehiin.

Death Roll käynnistyy nimikappaleella, joka on alkuun tavaramerkkimäisesti rivakkaa pieksentää, mutta pysäytetään oudosti kesken kiivaimman menon jo 1,5 minuutin jälkeen. Sovitusratkaisu ei ole ihan tavanomaisimmasta päästä, sillä tempon- ja tunnelmanmuutos on varsin raju, mutta kuuntelujen myötä tuohon sentään jokseenkin tottuu. Kappale on joka tapauksessa kohtalaisen hyvä, vaikkei pärjääkään kakkoseksi laitetulle, vanhalle demoklassikolle Blade of the Sacrificer. Levyn edetessä ei heikkoja ralleja vastaan tule, ja koko teos päätetään parhaalla palalla nimeltään Beyond the Throes of Evil. Se onkin takuuvarmaa Tyranexia intensiivisyydessään ja tarttuvuudessaan.

Musiikillisesti ja energisesti ottaen orkesteri on palannut sinne terävämpään kärkeen, ja tätä tukee myös mukavan tymäkkä, mutta orgaanisesti hengittävä tuotantopuoli, jota ei ole turhalla kliinisyydellä lähdetty tukahduttamaan. Mainiota, vallan mainiota.

 11.04.2017, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Unable to Tame
Unable to Tame
[ CD ]
Extermination Has Begun
Extermination Has Begun
[ CD ]
http://www.tyranex.net/ http://www.facebook.com/pages/TYRANEX/71427938531 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1997
Palaa »