Kansitaide Michael Schenker Fest
Live – Tokyo International Hall A
2CD
[ InAkustik ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD 1:
01. Intro: Searching for Freedom
02. Into the Arena
03. Attack of the Mad Axeman
04. Victim of Illusion
05. Cry for the Nations
06. Let Sleeping Dogs Lie
07. Armed and Ready
08. Coast to Coast
09. Assault Attack
10. Desert Song
11. Dancer

CD 2:
01. Captain Nemo
02. This Is My Heart
03. Save Yourself
04. Love Is Not a Game
05. Shoot Shoot
06. Rock Bottom
07. Doctor Doctor

Michael Schenkerin touhut olivat jostain 1990-luvulta alkaen melkoista sekoilua. Äijän oma bändi täyttyi pikkuhiljaa amatööreistä ja kukaan ei kai pysynyt kärryillä siitä, montako kertaa mies liittyi takaisin Ufon riveihin. Kymmenisen vuotta sitten sankarimme kuitenkin rauhoittui ja homma alkoi kulkea; MSG:hen saatiin takaisin sen alkuperäisiä jäseniä ja sen jälkeen perustetussa Michael Schenker Temple of Rockissa on mukana jopa vanhoja Scorpions-kamuja.

Michael Schenker Fest onkin varsin looginen seuraava askel. Ideana on siis marssittaa lavalle ne kaikki kolme legendaarisinta ja parasta vokalistia MSG:n kulta-ajoilta. Muukin porukka on tuttua, sillä rytmiryhmänä toimii Michael Schenker Groupin Ted McKenna ja Chris Glen ja rytmikitaraa ja koskettimia soittaa McAuley-Schenker Groupin Steve Mann. Viimeksi mainittu tuntuu olevan onnensa kukkuloilla, kuviot kun ovat paikoin aivan vainoharhaisen hyviä. Vaan tuntuupa maestro itsekin syttyvän näistä biiseistä. Michael itse tuntuu olevan mitä pirtein ikämies, eivätkä toki ne rytmiryhmän todelliset ikämiehetkään huonoja ole, näyttävät vain tarvitsevan tovin lämmitäkseen.

Let Sleeping Dog Liesta lähtien homma toimii 80-lukuun verrattuna ehkä 90-prosenttisesti, mikä on hienosti yli kuusikymppisiltä muusikoilta. Mannille kuuluu maistuvan erityisesti ne biisit, joita aikoinaan levyttämässäkin oli. Innon puutteesta ei laulajiakaan voi syyttää, mutta heidän panoksensa (ainakin kahdelta kolmasosalta) on tämän paketin heikointa antia. Gary Barden taitaa olla menetetty tapaus. Äijän ääni tavoittaa vain hyvin lyhyissä pätkissä entistä loistoaan. Graham Bonnet puolestaan tuntuu seitsenkymppisenä elävän uutta kevättä, mutta yrittää silti vetää näitä biisejä turhan korkealta huonolla menestyksellä. Niinpä Robin McAuley on helppo valita solistikolmikon kuninkaaksi ja itseoikeutetuksi viimeiseksi esiintymisjärjestyksessä. Ensin teki mieli kitistä McAuley-Schenker Groupin biisien vähäistä määrää verrattuna lopuksi kuultavien Ufon biisien määrään, mutta parin kuuntelun jälkeen mieli muuttui. Kyllä Rock Bottom sujuu kaikin puolin niin upeasti, että ei sen tilalle voi mitään muuta kuvitella. Shoot Shootin sentään olisi voinut vaihtaa. Doctor Doctor sitten on itsestään selvä encore, kaikkien solistien kiekuessa kuorossa.

Kaiken kaikkiaan tämä tuplakko on ehkä liikaa nostalgian varassa, vaikka parhaimmillaan uljasta menoa onkin. Erityisesti Bonnetin heikohko suoritus harmittaa, koskapa niiltä ajoilta kun hän MSG:ssä vaikutti ei ole olemassa livetallennetta. Vaan vähissä ne ovat Robin McAuleyn kohdallakin, virallisesti taitaa olla julkaistu vain akustinen live.

Kyllä tällä paketilla fani varmasti tyytyväiseksi saadaan, varsinkin jos kuvan kanssa pääsee nautiskelemaan. DVD:tä ei tällä kertaa arvosteltavaksi suotu, mutta pelkän äänenkin kuuntelee kyllä muutaman kerran sujuvasti. Sen jälkeen käsi hamuaa jo levyhyllystä niitä alkuperäisiä klassikoita, jotka eivät ole menettäneet juurikaan viehätysvoimaansa, ja joiden toimimisesta yhä edelleen tämä ilta Tokiossa on kaikkine puutteineenkin pätevä todiste.13.04.2017, Ismo Karo
http://www.michaelschenkerhimself.com/ https://fi-fi.facebook.com/MichaelSchenkerRocks/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 927
Palaa »