Kansitaide Klee Project
The Long Way
CD
[ UAP Music ]

( 5- )
01. Everybody Knows
02. Southern Boy
03. The Long Way
04. If You Want
05. The Prisoner
06. Hereafter
07. Time Is Over
08. Your Sacrifice
09. Close to Me
10. You Should Be Mine
11. This Game
12. Lucrezia’s Night
13. Lucrezia’s Night (Reprise)

Kesto: 49 min.

Italialainen Klee Project väittää olevansa superbändi, mutta se koostuu muusikoista, joista yhdestäkään täällä kaukaisessa pohjoisessa asusteleva kriitikko ei ole kuullut. Hyvä on, hyväksytään väite, että kyseinen bändi on, nimensä mukaisesti, projekti – yhtye, jonka musiikki on epätavanomaisempaa tai tekijöilleen henkilökohtaisempaa kuin "pääbändien" ilmaisu. Kyseessä voi olla vaikka kuinka hyvä kiekko, eihän sitä koskaan tiedä.

Pelko pois: The Long Way tarjoilee levyllisen täysin turhanpäiväistä pyörittelyä. Musiikillisesti nojataan tukevasti rock-kliseisiin, mitä nyt välillä yritetään heittää joukkoon riffiä, jota ei olisi soitettu puhki vuoteen 1981 mennessä. Solisti Roberto Sterpetti (joka on, yhtyeen nettisivun mukaan, Italiassa tunnettu kaveri) hoitaa hommansa ihan kelvollisesti, mutta mitään erikoista ei hänen äänijänteistään revitä irti, kunhan vetelee lätyn läpi; yhtye soittaa samaten siedettävästi mutta heidänkään työskentelystään ei löydy oikein mitään huomionarvoista.

Juuri siinä onkin Klee Projectin ongelma: levy sisältää tasan ei mitään kiinnostavaa, josta voisi sanoa jotain. Jopa kertosäkeet menevät korvasta sisään ja toisesta ulos – ja kun puhutaan näin melodisesta ja kertsiorientoituneesta musiikista, se on todella iso ongelma. Silti, vaikka kertosäkeet katoavat muistikuvista biisin päätyttyä, biisin aikana ehditään hokea ja junnata sitä samaa hoh-hoijaa-tason melodiaa kyllästymisen tuolle puolelle ja pari kertaa vielä kaupanpäälliseksi. Tällä saralla suurin loukkaus kuulijan musiikkimakua kohtaan on levyn päätösraitaduo, jonka aikana vedetään sama biisi kahdesti erilaisilla sovituksilla, eikä kumpikaan versioista ole edes etäisesti hyvä. Vastaavasti vähiten huono biisi The Prisoner voisi olla paremman bändin levylleen jättämä filleri.

Olen kuullut paljon huonompiakin levyjä, mutta se ei tee The Long Wayta yhtään kiinnostavammaksi. Se on muodollisesti pätevä levy, mutta keskinkertaisuudessaan täydellisen turha levy.09.04.2017, Aleksi Peura
http://www.kleeproject.com/ https://fi-fi.facebook.com/kleeproject/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 417
Palaa »