Kansitaide TyMAH
Zuhanás
CD
[ The Sinister Flame ]

( 5½ )
01. Prologue
2. Érzéslenyomatok I / Feelingprints I
03. Érzéslenyomatok II / Feelingprints II
04. Zuhanás / Falling
05. A mindenség pulzálása / The Pulsation of Everything
06. Egy állomás a végtelen közepén / A Station in the Middle of Infinity
07. Epilogue

Kyrillisesti TyMAH eli oikeammin ilmaisten Tuman on unkarilainen black metal -yhtye, jonka vaikuttaa kerrotun mukaan kirjaimellisesti Transylvanian alueella. Tämä näkyy myös yhtyeen sanoituksissa muiden teemojen ohella. Neljänteen levyynsä edistynyt yhtye ei kuitenkaan nykykunnossaan pahemmin vakuuta.

Zuhanás on tyylinsä puolesta ehtaa toisen aallon black metalia. Meno on reipastempoista runsailla melodioilla ryyditettyinä. Tämähän sinänsä vielä menisi, jos melodiakulut olisivat tarttuvia tai muutoin hyviä. Zuhanásin kohdalla nämä kuitenkin tuntuvat tylsiltä ja itsetarkoituksellisilta. Lopputulos on enemmänkin tylsä kuin tartuva. Satunnaiset syntikkakohdat siellä ja täällä eivät menoa paranna.

Levyn ongelmat eivät rajoitu vain biiseihin, jotka sentään tunnelmansa puolelta ovat löytäneet ripauksen pahaenteisyyttä. Soundipuoli nimittäin edustaa voimatonta demotasoa ja vieläpä epäselvästi. Rumpujen nakutus tuntuu hukkuvan ankeiden kitaroiden alle, mitä voi pitää jonkinlaisena saavutuksena. Lähes täydellisenä kontastina pinnalla ovat suhisevat ärinäkuiskauslaulut, jotka ovat ehkä persoonalliset, mutta samalla rasittavia kuunnella. Tämä vain korostuu, kun jokainen s-kirjaimen suhina korostuu epämääräisenä käärmeensihinänä.

Valituksista huolimatta Zuhanás ei ole luokaton levy. Enemmänkin se heijastelee sellaista keskinkertaisuutta, jolle ei vapaaehtoisessa kuuntelussa pahemmin sijaa löydy. Ei kuriositeettipyöräytysten jälkeen ainakaan.05.04.2017, Serpent
http://tymah.webs.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 650
Palaa »