Kansitaide Falls Of Rauros
Vigilance Perennial
CD
[ Nordvis / Bindrune Recordings ]

( 6- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. White Granite
02. Labyrinth Unfolding Echoes
03. Warm Quiet Centuries of Rains
04. Arrow & Kiln
05. Impermanence Streakt Through Marble

Falls Of Raurosin edellinen Believe In No Coming Shore (2014) toi bändin tietoisuuteeni ja sekä yllätti että häikäisi omaleimaisella post-black metal/folk-ilmaisullaan. Odotukseni Yhdysvaltojen Mainesta lähtöisin olevan orkesterin tuoreelle levylle olivat siis jokseenkin korkealla ja kuten niin usein käy, levy on niihin nähden pettymys.

Vigilance Perennial  jatkaa siitä mihin edellinen levy jätti. Välillä fiilistellään, viipyillen, akustisella kitaralla tai pianolla, mutta pääosassa on kuitenkin intensiivisen rumpubiitin säestämä särökitara ja käheä, kellarihenkinen örinä. Soundimaailma on yhä vahvasti lo-fi ja päälle kymmenminuuttiset biisit pyörivät toistuvan teeman ympärillä. Oma hypnoottinen vaikutuksensa tällä toki on, mutta edellisen levyn vertaisiin tunnetiloihin Vigilance Perennial ei nouse sitten millään.

Moonsorrow'n vannoutuneena ystävänä en todellakaan vastusta pitkiä biisejä, ainakaan jos niihin on selvä rakenteellinen syy, eli kappaleen eeppinen rakenne ja tunnelma vain kasvaa mitä pidemmälle mennään. Se taas, että biisiä turhaan pyöritetään minuutista toiseen, on typeryyttä ja tähän Falls Of Rauros nyt sortuu. Esimerkiksi Labyrinth Unfolding Echoesin intro kestää päälle kaksi minuuttia ja käyntiin lähdettyään kappale ei puolivälinsä jälkeen tarjoa väliosan bassonneppailuhetken lisäksi juuri mitään uutta. Reilu 10 minuuttia siinä kuitenkin kokonaisuudessaan puuhastellaan. Sama teema toistuu myös levyn kaikilla muilla biiseillä, akustista intermezzoa Warm Quiet Centuries Of Rain lukuun ottamatta. Kappaleista ainoastaan Impermanence Streakt Through Marble kantaa saappaat jalassa maaliin asti jokseenkin hyväksytysti.

Kokonaisuutta leimaa kauttaaltaan kuitenkin tunnelma, eikö tämä nyt ole jo kerran kuultu. Oli pakko kuunnella referenssinä se edellinen levy, ja todeta, että sillä kaikki vain on parempaa ja kuulijan mielenkiinto pysyy yllä kuuntelukerrasta toiseen. Joka kerta ei voi onnistua.05.04.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Believe In No Coming Shore
Believe In No Coming Shore
[ CD ]
https://fi-fi.facebook.com/fallsofraurosOfficial/ https://fallsofrauros.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 726
Palaa »