Kansitaide Örth
Nocturno Inferno
CD
[ Satanic Art Media ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Hymn Des Mortes Pt. 1
02. The Silence of the Guide
03. A Sign in Time
04. Bonded
05. The Worshipper
06. MoonStorm
07. Hymn Des Mortes Pt. 2
08. Path of Sorrow
09. Hymn Des Mortes Pt. 3
10. Den Gamle Manns Profetier

Nocturno Infernon tarina ei ole aivan tavanomainen ja se ansaitsee tulla kerrotuksi. Örth perustettiin Norjan Bergenissä 90-luvun alussa suuren black metal -aallon hyökyessä sooloprojektina. Tämä kasvoi kolmimiehiseksi jäseneksi tuota pikaa ja tällä kokoonpanolla (V-Rex, Ares, Grim) valmistui Nocturno Inferno kuuluisalla Grieghallen-studiolla vuosien 1995-96 aikana.

Julkaisun kanssa oli kuitenkin ongelmia ja kun Grim vuonna 1999 teki itsemurhan, bändi hajosi. Myöhemmin V-Rex potki projektin uudelleen pystyyn, mutta tällä kertaa Arvas-nimellä toimien. Nyt, reilut 20 vuotta nauhoitusten jälkeen, on tämä "kulttijulkaisu" kuitenkin saanut uuden tilaisuuden nähdä päivänvalon ja Nocturno Inferno on vihdoin kaikkien saatavilla.

Olisi tietenkin hienoa jos voisi sanoa levyn olevan sen kaiken odotuksen arvoinen. Örthin ainokaiseksi jäänyt täyspitkä on kuitenkin kaikkea muuta kuin huikea timantti vuosien takaa. Enemmänkin se on aikalaislevy hyvässä ja pahassa, joka edustaa norjalaisen black metalin b-luokkaa melko tyypillisenä tapauksena.

Biisit ovat melodisia ja lähinnä reipastempoisia. Tunnelma on hieman alakuloinen ja hyvin ajan hengen mukainen. Ysäritunnelma levyllä on hyvin aito - ja tämän huomasi hyvin jo siitä, että ennen taustainfon lukemista olin mielessäni tuominnut levyn ysärinomaiseksi. Valitettavasti tätä ovat myös nuhjuiset, jopa demomaiset soundit. Nykypäivän mittapuulla tuotos on heikko- ja ohutsoundinen. Eikä tästä haitaksi olisi jos levy vain olisi yhtään parempi.

Yksittäisistä hieman paremmista ideoista huolimatta Nocturno Inferno tuntuu varsin keskinkertaiselta levyltä, joka tuo toisaalta etiäisiä nostalgiasta, vaikkei niitä juuri tämän kohdalla oikeasti ole kokenutkaan. 90-lukulaisen norjalaisen black metalin fanaatikoille levy on varmasti tsekkaamisen väärti, ihan jo silkasta kuriositeetista, mutta noin muuten Nocturno Inferno saa unohtua sinne ullakolle, josta se alkujaan kaivettiinkin.04.04.2017, Serpent
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 773
Palaa »