Kansitaide Cryonic Temple
Into the Glorious Battle
CD
[ Scarlet Records ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. The Beginning of a New Era
02. Man of a Thousand Faces
03. All the Kingsmen
04. Prepare for War
05. Heroes of the Day
06. Mighty Eagle
07. Into the Glory Battle
08. The Speech
09. Mean Streak
10. Flying over the Snowy Fields
11. Can't Stop the Heat
12. This War Is Useless
13. Heavy Burden
14. Freedom

Kesto: 63:50

Ruotsin Cryonic Temple ei pidä turhaa kiirettä albumiensa julkaisemisessa. Edellinen levy Immortal tuli ulos vuonna 2011, ja viides albumi Into the Glorious Battle julkaistaan näillä näppäimillä. Power metaliin nojaava yhtye on tehnyt vahvan levyn, jossa kliseiset sävellykset kohtaavat vielä kliseisemmät sanoitukset.

Into the Glorious Battle on monella tavalla kuin HammerFallin legendaarinen debyytti Glory to the Brave. Soundit ovat toki nykyaikaisemmat ja selkeämmät, mutta silti tietyssä mielessä hellyyttävän hiomattomat ja kämäiset. Soitto kulkee linjakkaasti genren perinteitä kunnioittaen, ja tälle levylle mukaan liittynyt hieman Iron Saviorin Piet Sielckiä muistuttava laulaja Mattias L. on mies enemmän kuin paikallaan.

Vauhdin puolesta mennään arvattavasti tuplabasaritykityksestä keskitempon kautta pariin balladiin. Parhaimmillaan Cryonic on yleensä vauhdikkaassa osastossa, mutta myös esimerkiksi The War Is Useless -hiturissa bändi onnistuu hienosti. Toisaalta nopeammista kappaleista vaikkapa Flying Over Snowy Fields jää turhaksi välipalaksi. Heikoimmillaan yhtye on kahdeksanminuuttisessa Freedomissa, jossa ei ole sisältöä edes neljän minuutin edestä, sekä bonusraita Mean Streakissa, joka on turha Y&T-tribuutti.

Kun punnitaan levyn hyvät ja huonot puolet, Cryonic Temple jää kirkkaasti plussan puolelle. Siitä pitävät huolen muun muassa ilmiömäinen avausbiisi Man of a Thousand Faces, hitikäs Prepare for War, typerillä sanoituksilla kuorrutettu, mutta tarttuva Can’t Stop the Heat, mahtava ja kaikki power metalin kliseet kierrättävä nimikkokappale. Tuskin albumia tulee moni power metalin historiasta muistamaan, mutta itse saatan silloin tällöin pyöräyttää Into the Glorious Battlen jatkossakin läpi.19.04.2017, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Immortal
Immortal
[ CD ]
In Thy Power
In Thy Power
[ CD ]
Blood, Guts and Glory
Blood, Guts and Glory
[ CD ]
https://www.facebook.com/CryonicTemple Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 791
Palaa »