Kansitaide Vietah
Tajemstvy Noczy
LP
[ I Hate Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
A1. Miesjac u Voĺnym Syhodzie
A2. Tajemstvy Noczy
B1. Tajamnica Tajamnic
B2. Kałyhanka (dlja Njabožczyka)

kesto: 41:02

Valkovenäläinen Vietah kallistui kahdella edeltäneellä levyllään, Zormy Maroz (2008) ja Smalisty Žah (2010), vahvasti Burzumin tunnelmallisen puolen tyyliin. Kolmannella albumillaan Tajemstvy Noczy Burzum-vaikutteet alkavat olla jo lähinnä viitteellisiä, ja levy toimii sisällöstä yksin vastaavan Antractisin itsenäisimpänä julkaisuna.

Nyt alkujaan 2014 julkaistu levy saa I Hate Recordsin toimesta myös vinyylimuodon.

Tajemstvy Noczy luottaa keskitempoon ja tunnelmassaan melankoliaan, mutta samalla sen sisältö on monella tapaa aiempaa uhmakkaampaa. Levyn neljä pitkää, edelleen toisteisuuteen nojaavaa pitkää kappaletta eivät nouse nytkään kovin vahvasti yksilöinä esiin, vaan pääpaino on kollektiivisessa tunnelmassa, mikä tosin saa sisällön näyttäytymään myös hieman persoonattomana.

Levyn vahvuudeksi voi kuitenkin nostaa sen ettei kappaleissa ole tyhjäkäyntiä. Vaikka levyllä kuuluu Vietah'n itsensä ja muidenkin ideoiden kierrätystä, sisältö soljuu vaivattomasti eteenpäin osin folkmaistenkin melodioiden siivittämänä. Selkeät ja kirkkaat sounditkaan eivät tee mitenkään hallaa, vaikka tunnelmallista kylmyyttä voisi olla hieman enemmänkin.

Edellinen albumi Smalisty Žah oli kokonaisuutena kyllä moni-ilmeisempi, mutta samalla vähän hajanaisempi. Tässä suhteessa Tajemstvy Noczy on kompaktimpi kokonaisuus, jolla Vietah astuu taas sen parin askeleen verran eteenpäin.19.03.2017, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Zorny Maroz
Zorny Maroz
[ LP ]
Smalisty Žah
Smalisty Žah
[ LP ]
Czornaja Ćviĺ
Czornaja Ćviĺ
[ LP ]
https://vietah.bandcamp.com/album/tajemstvy-noczy Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 608
Palaa »