Kansitaide Memoriam
For the Fallen
CD
[ Nuclear Blast ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Memoriam
02. War Rages On
03. Reduced to Zero
04. Corrupted System
05. Flatline
06. Surrounded (By Death)
07. Resistance
08. Last Words

Bolt Thrower on kuollut, eläköön Memoriam! Bolt Thrower ehti ravisuttaa sotaisan death metalin oksia kolmen vuosikymmenen verran ja vaikuttaa käytännössä koko death metalin syntyyn. Kun sen pitkäaikainen rumpali Martin "Kiddie" Kearns menehtyi parisen vuotta sitten, sai yhtye fanien ikäväksi niskalaukauksen. Mutta ilman Bolt Throwerin loppua ei olisi Memoriamia, eikä tätä yhtyettä voi esitellä mainitsematta sen jäsenistöä.

Memoriam on käytännössä puoliksi Bolt Thrower. Rumpalina vaikuttaa Bolt Throwerin pitkäaikainen kannuttaja Andy Whale, kun taas lauluista vastaa yhtyeen pitkäaikaisin ja tunnetuin örisijä Karl Willetts. Kielisoitinpuolesta vastaa paremmin Benedictionin basistina tunnettu Frank Healy sekä samaisen yhtyeen live-kitaristina parin vuoden ajan vaikuttanut Scott Fairfax. Mikä kiinnostavinta, Memoriamin biisit on kerrottu syntyvän lähinnä juuri Fairfaxin kynästä.

Miten ihmeessä Memoriam silti onnistuu kuulostamaan niinkin paljon Bolt Throwerilta, mutta kuitenkaan olematta sitä? Olivatpa syyt mitkä tahansa, on selvää, että Memoriam on Bolt Throwerin manttelinperijä muutoinkin kuin henkisesti. Willetts kun ehti todeta viimevuotisessa haastattelussaan, että yhtye on perustettu Kearnsin muistoa kunnioittamaan.

For the Fallenin kolmevarttinen debyytti koostuu kahdeksasta kappaleesta, joista War Rages On, Resistance ja Surrounded (By Death) on aiemmin julkaistu Hellfire Demos -pienjulkaisuilla. Harmillisesti jälkimmäisellä ollut Drone Strike puuttuu levyltä kokonaan, joten täydellistä diskografiaa metsästävät eivät selviä pelkän täyspitkän ostolla.

Musiikillisesti Memoriam on karkeasti ottaen puolet Bolt Throweria ja puolet muuta. Koska muistikuvani Benedidtionista ovat hatarat, en uskalla lähteä materiaalia siihen tarkasti vertaamaan. Sen sijaan Napalm Deathin dm-vaihe menosta tulee mieleen siellä ja täällä. Toisaalta Whalen ja Willettsin omat piirteet tuovat kokonaisuuteen selvää Thrower-fiilistä. Samaa voi sanoa soundeista, jotka voisivat yhtä hyvin olla joltain BT-levyltä.

En kiistä omaa BT-faniuttani, joka taatusti tekee minusta vastaanottavaisemman myös Memoriamin suhteen. Vaikka riffit eivät ole kautta linjan yhtä rautaisia kuin edeltäjällään eikä mukana ole yhtä komeita kitaraliidejä, on For the Fallen vankkatekoinen ja tasavahva levy. Yksittäiset vähemmän hyvät kohdat eivät kokonaisuudessa paljoa paina. Tämänkaltaista keskitempoista kuolonmetallia kun ei näin hyvin tehtynä juuri ole tarjolla, niin ainakin vuoden ensimmäisen neljänneksen osalta nostan For the Fallenin julkaisujen kärkeen.17.03.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Hellfire Demos II
The Hellfire Demos II
[ MCD ]
http://www.memoriam.uk.com/ https://www.facebook.com/Memoriam2016/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1474
Palaa »