Kansitaide Doctor Livingstone
Triumphus Haeretici
CD
[ Osmose Productions ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Triumphus Haeretici
02. Lux Delenda Est
03. Dancing with Horses
04. Give them Tragedies
05. Opus Magnum
06. ASMD
07. The Muck of the Land
08. Fuck You, with a View
09. Peisithanatos
10. The Grand Finale (Fin de l'ordre)
11. I'll Have Some More Apple Pie Please
12. Messiahs and Pariahs
13. A Little Something for You
14. Egregore

Doctor Livingstone ei ole tyypillinen metallibändi millään muotoa, eikä Triumphus Haeretici sen enempää ole tyypilinen metallilevytys. Hardcore punk -yhtyeenä aloittanut ranskalaisbändi vaihtoi jossain vaiheessa tyyliä ja nykysuuntaa voisi luonnehtia black metaliksi, jossa on mausteita aiemmasta taustasta, ja miksei myös death metalista. Tätä ilmentää oivallisesti yhtyeen neljäs täyspitkä, jolla on omat kummallisuutensa silläkin.

Epätyypillisesti levy alkaa lähinnä outroa muistuttavalla nimikkoraidalla, joka on käytännössä 16 minuuttia ambientinkatkuista instrumentaalia. Pitkästä kestostaan huolimatta kuunneltavaa riittää, sillä levy kellottaa hulppeat 71 minuuttia kaikessa loistossaan. Eikä ensimetrien jälkeen ole pelkoakaan kevyestä humistelusta.

Kaasua painetaan alun jälkeen lujaa, jos sitten myöhemmin vuoroin hölläten ja kiihdytellen. Välillä palettia sotketaan huolella tuomalla mukaan hardcore-vivahteita ja instrumentaalisia omituisuuksia metallin ulkopuolelta. Pääpaino on kuitenkin eräänlaisella black metalilla, vai pitäisikö sanoa post-blackilla, joka heiluttelee raja-aitoja muista viis veisaten.

Tämä onkin yksi levyn vahvuuksia, sillä tästä johtuen Doctor Livingstone kuulostaa täysin omanlaiseltaan tekijältä. Jotta moinen omaperäisyys toimii myös kuulijalle asti, siihen vaaditaan myös hieman valistunutta makua. Triumphus Haeretici kun ei ole niitä levyjä, joita laitetaan ensimmäistä kertaa soittimeen ja saman tien ollaan inessä imussa. Siihen levy on yksiselitteisesti liian monisäikeinen ja polveileva.

Näin pitkälle levylle mahtuu väistämättä suvantokohtia ja vaikka kiekolla on paljon hyviäkin ideoita, kokonaisuus tuntuu turvonneelta. Leikkurille olisi ollut käyttöä monessakin kohtaa. Jos tällä plussan puolelle jäädäänkin, niin ei epäilystäkään, etteikö levy myös karkota kuulijoita hajanaisuudellaan. Sitä ei pelasteta sinänsä kelvollisilla soundeilla tai hyvin vedetyillä rääkylauluilla. Klassikoksi tästä tapauksesta ei kuitenkaan ole.12.03.2017, Serpent
https://www.facebook.com/doctorlivingstone218 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 533
Palaa »