Kansitaide Evocation
The Shadow Archetype
CD
[ Metal Blade ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Into Ruins
02. Condemned to the Grave
03. Modus Operandi
04. Children of Stone
05. The Coroner
06. The Shadow Archetype
07. Blind Obedience
08. Survival Of The Sickest
09. Sulphur and Blood
10. Imperium Fall
11. Dark Day Sunrise

Jotkut levyt eivät vain aukea, vaikka niitä kuinka luukuttaa erilaisissa henkisissä ja fyysisissä olotiloissa sekä kotona, töissä, bussissa että vaikka vessassa. Tähän ei vaikuta edes se, että levyn edustama tyyli monella tapaa istuu juuri sopivasti omaan musiikilliseen universumiin. Edes levyn toistuva kuunteleminen ei saa patoluukkuja aukeamaan. Kuuntelukokemusta ei millään muotoa voi kuvailla vastenmieliseksi, vaan päinvastoin: levy ei vain herätä yhtään minkäänlaista mielikuvaa. Pitkän päivätyön kuolon metallin parissa tehneen ruotsalaisen Evocationin tuore The Shadow Archetype on juuri sellainen levy.

Levy maalaa alkutahdeista lähtien tummaa maailmankuvaa: örinä on repivän raakaa, rummut voimakkaat ja riffivalli peittävän voimakas. Vauhti on keskinopeaa, mutta raskasta ja vihaista. Riffivallin takaa löytyy myös lead-kitaran melodia, mutta kovin vaimeaksi se on miksattu. Kun levyn kaikki biisit seuraavat pitkälti samaa mallia, jää kokonaisuus hieman tylsäksi ja yksipuoleiseksi.

Kyllä tässä pahuudesta, kuolemasta sekä Luciferista lauletaan, mutta sävelet eivät yksinkertaisesti herätä oikeanlaista tunnelmaa henkiin. Lähimmäksi päästään Survival Of The Sickest -biisissä ja väittäisin sen johtuvan kappaletta edeltävästä lyhyestä välisoitosta. Blind Obediencessa akustinen kitara tapailee kaunista sävelmää, jota säestää synkkääkin synkempi lainaus elokuvasta Emily Rosen riivaaja. Tällä alustuksella seuraava biisikin kuulostaa huomattavasti paremmalta, vaikka ei oikeastaan mitenkään eroa levyn lopuista biiseistä. En myöskään usko kappaleilla olevan juuri mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta niiden kombinaatio kuitenkin toimii.

Tunnelma kantaa kuitenkin vain sen yhden biisin yli, jonka jälkeen äänimaailma vajoaa takaisin omaan uomaansa. The Shadow Archetype ei missään nimessä ole huono levy, jälki on ammattimaista, kokonaisuus tasainen ja varmasti kaikki death metalkin mitat täyttävä, mutta minulle se ei vain aukea.

 12.03.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Illusions of Grandeur
Illusions of Grandeur
[ CD ]
Apocalyptic
Apocalyptic
[ CD ]
Dead Calm Chaos
Dead Calm Chaos
[ CD ]
https://www.evocation.se/ https://facebook.com/EvocationSwe/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 758
Palaa »