Kansitaide Equimanthorn
Exalted Are The Seven Throne Bearers of Ninnkigal
LP
[ Shaytan Productions ]

( 7½ )
01. Refulgent Splendour
- part I - Three Fathers And Their Generations
- part III - Twelve Bounds And Their Universe
02. When Seven Came Unto The Fundament
03. When Seven Showed Their Faces: Reprise
04. Who Is The Great King?
05. When Five Appeared In Mists And Gathered The First And Seventh
06. Irkalla - To Enter The Great Above And The Depths Below
07. The Submissive Myth Genesis Of Mirror Waters Rising

kesto: 42:22

Alunperin Absun debyyttilevyn miehistöstä (pitkälti Equitantin tahdittamana) aloittanut Equimanthorn on puhtaan metallimusiikin sijasta lähinnä ritualistista (dark) ambientia: kolkkoa äänikollaasia, shamanismia, manaavia puheosuuksia, itämaisia säveliä ja ritualistista ilmapiiriä.

Yhtyeen kolmas albumi Exalted Are The Seven Throne Bearers of Ninnkigal on arvioitu Imperiumissa jo 2007, mutta tämä 2015 julkaistu uudelleenjulkaisu tuo levyn ensimmäistä kertaa saataville vinyylimuodossa. Muilta osin on vaikea keksiä varsinaisesti mitään uutta sanottavaa, mitä Serpent ei olisi jo aiemmassa arvostelussa maininnut.

Itämaisten sävelten osalta Equimanthornista voi sukulaissieluisuutta löytää hiukan Nile-kitaristi Karl Sandersin omasta soolotuotannosta, joka kuitenkin painottuu Equimanthornia enemmän faaraoiden ja verta tulvivan Niilin pahaenteiseen ja sotaisaan marssitunnelmaan. Exalted Are The Seven Throne Bearers of Ninnkigalin kappaleet ovat rituaaleja, joiden sävelkulut nojaavat vahvasti itämaisiin piirteisiin ja puhuttuihin osuuksiin, joskin kaksi viimeistä kappaletta väistävät edeltävän viisikon piirteet, ja ovatkin melkeinpä kuin eri levyltä. Kummassakin on edelleen se sama synkkä, ritualistinen pohjavire läsnä, mutta kokonaisuus soi täyteläisemmin. Irkalla - To Enter The Great Above And The Depths Below ja varsinkin päätöskappale The Submissive Myth Genesis Of Mirror Waters Rising tapailee enemmänkin synkän ja painostavan electron muotoja, ja kappaleista huokuu vahva 1970- ja 80-luvun giallo-kauhu.

Exalted Are The Seven Throne Bearers of Ninnkigal onnistuu luomaan ajoittain hyvinkin uhkaavaa ja kolkkoa tunnelmaa, oli kyse sitten alkukantaisista rituaaliriiteistä tai lopun erilaisesta biisikaksikosta. Vaikka osa sisällöstä on hetkittäin vähän joutavaa, niin kokonaisuus kallistaa vaa'an selvästi hyvän puolelle.10.03.2017, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Exalted Are the Seven Throne Bearers of Ninnkigal
Exalted Are the Seven Throne Bearers of Ninnkigal
[ CD ]
Second Sephira Cella
Second Sephira Cella
[ CD ]
https://shaytanproductions.bandcamp.com/album/exalted-are-the-seven-throne-bearers-of-ninnkigal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 678
Palaa »