Kansitaide Al-Namrood
Ana Al Tughian
7"
[ Shaytan Productions ]

( 8- )
A1. Zamjara Alat
B1. Ana Al Tuhgian

kesto: 11:07

Puhuttaessa maista joissa metallimusiikki on kirjaimellisesti undergroundia, Saudi-Arabia on aika vahvoilla. Valtiossa on tusinan verran bändejä, joten eipä metalli kovin suuri kansanhuvi ole, vaikka luulisi että jatkuva hiekan nieleminen antaisi ainakin laulun osalta mahdollisuuden rupiseenkin ulosantiin.

Vajaat kymmenen vuotta vanha Al-Namrood (= ei-uskova) vaikuttaisi olevan kuudella albumillaan maansa aktiivisin yhtye. Seiskatuumaisena vinyylisinglenä julkaistu Ana Al Tughian on jo parin vuoden takaa. Bändin tyylissä arabialaissävelmät ja -mystiikka yhdistyvät varsin rytmikkääseen metalliin. Al-Namroodille ei tyylinsä osalta täysin suoraa vertailukohdetta äkkiseltään keksi, mutta jos vähän ajatusta venytän, niin Melechesh voisi olla lähinnä – mutta ei kuitenkaan.

Kappalekaksikosta Zamjara Alat on rivakampi, ajoittain kierohko ja kaoottinen, ja loppua kohden se saa varsin asiallisen melodisen svengin aikaiseksi. Nimikkokappale Ana Al Tuhgian – jonka alkuosa sopisi Nilellekin – nojaa painostavampaan tunnelmaan. Kumpikin kappale hyödyntää edellä mainittuja arabialaissäveliä paitsi perinteisin tyylikeinoin, myös ihan metallisten leadienkin kautta. Ajoittaiset koskettimet luovat tummaa tunnelmaa, mutta erityisen vahvan panoksen tuo karhea, hieman teatraalinenkin laulupuoli.

Al-Namrood on kiehtova tapaus jo pelkästään lähtökohdiltaan, mutta levykin toimii eksotiikastaan huolimatta myös ihan sisällöllisestikin. Vaikka tuotannollisesti se voisi olla vähän selkeämpi, se on kuitenkin oiva tapa tutustua epätyypillisemmän metallimaailman tarjontaan.16.03.2017, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Enkar
Enkar
[ LP ]
Kitab Al Awthan
Kitab Al Awthan
[ CD ]
https://shaytanproductions.bandcamp.com/album/ana-al-tughian Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 700
Palaa »