Kansitaide Eclipse
Monumentum
CD
[ Frontiers Records ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Vertigo
02. Never Look Back
03. Killing Me
04. The Downfall of Eden
05. Hurt
06. Jaded
07. Born to Lead
08. For Better Or for Worse
09. No Way Back
10. Night Comes Crawling
11. Black Rain

Ruotsalaisen hard rock -ryhmän Eclipsen edellinen albumi Armageddonize oli järkyttävän kova kokonaisuus, ja selvästi yhtyeen paras levy tähän mennessä. Tätä faktaa vasten yhtyeen viides albumi Monumentum voisi olla vain timanttia tai vastaavasti pettymys. Tai niin etukäteen ajattelin, mutta Monumentum osuu johonkin näiden vaihtoehtojen välille.

Monumentumin alkupuolisko on täynnä hyviä rock-kappaleita, joiden tehtailemisen laulaja Erik Mårtensson hallitsee vaikka kädet sidottuina ja unissaan. Tämä ei kuitenkaan riitä minulle Armageddonizen jälkeen. Onneksi Jadedista eteenpäin kappaleiden taso nousee pykälän, ja Night Comes Crawlingiin asti bändi paiskoo sellaista melodiaa toisensa perään, että niillä hätyytellään ihan tosissaan Armageddonizen parhaita hetkiä. Jos ensimmäisinä näytteinä tarjotut Vertigo ja Never Look Back upposivat, odottakaa vain, kun kuulette Born to Leadin, For Better Or for Worsen ja Night Comes Crawlingin. Edes Black Rainin mitäänsanomattomuus ei sitä edeltävän värisuoran jälkeen harmita.

Monumentumin suurin synti on kappalemateriaalin tyylillinen tasaisuus, sillä hitaampia Hurtia ja Black Rainia lukuunottamatta kaikki kappaleet ovat hyvin samankaltaisia melodisia rock-kipaleita, joiden välillä ei edes tempo juurikaan muutu. Samoin kappalejärjestys aiheuttaa kummastusta, kun käytännössä kaikki huippuhetket sijoittuvat raitojen kuusi ja kymmenen välille. Näistä pikkujutuista huolimatta on selvää, että Monumentumilla yhtye onnistuu jälleen – lähes yhtä hyvin kuin ilmiömäisellä Armageddonizella.
 17.03.2017, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Armageddonize
Armageddonize
[ CD ]
Bleed & Scream
Bleed & Scream
[ CD ]
Are You Ready To Rock
Are You Ready To Rock
[ CD ]
Second to None
Second to None
[ CD ]
http://www.www.eclipsemania.com https://www.facebook.com/EclipseSweden Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1272
Palaa »