Kansitaide One Desire
One Desire
CD
[ Frontiers Music ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Hurt
02. Apologize
03. Love Injection
04. Turn Back Time
05. Falling Apart
06. Straight Through the Heart
07. Whenever I’m Dreaming
08. Do You Believe
09. Buried Alive
10. This Is Where the Heartbreak Begins

Vaikka One Desiren on perustanut sen rumpali Ossi Sivula, yhtyettä markkinoidaan vahvasti ex- Sturm und Drang -kitaristilaulaja André Linmanin nimellä. Ja miksipä ei, onhan One Desiren AOR/hard rock -anti luontevaa "jatkoa" Sturm und Drangille, vaikka suora yhteys muutaman vuoden ajan nuorisoa ja vähän varttuneempiakin villinneelle vaasalaisyhtyelle onkin vain yhden jäsenen varassa.

Koska kaiken kuorruttaa tuttu ääni, vertaan One Desirea ja Sturm und Drangia vielä toteamalla, että One Desiren musiikissa ei Sturm und Drangin power metal -vaikutteita kuulla, vaan bändi operoi rehellisesti melodisen rokin puolella. Ainoastaan Buried Alivea voisi äkäisyydessään kuvailla melodiseksi metalliksi.

Linman on mielestäni aina ollut hyvä laulaja, mutta on kehittynyt jatkuvasti monipuolisemmaksi tulkitsijaksi. Hittilevyn jos toisenkin tuottanut Jimmy Westerlund jakaa Linmanin kanssa kitaristin hommat, ja parilta irtoaa korvia hivelevä soolo jos toinenkin. Viimeisimpänä yhtyeeseen liittynyt Cain’s Offering -basisti Jonas Kuhlberg on levyllä tärkeässä, muita soittajia tukevassa roolissa. Kosketinsoittajaa yhtyeelle ei ole nimetty, vaikka pianot ja AOR-synat maustavat kaikkea, mitä levyllä tapahtuu.

Kuuntelemalla avausraita Hurtin saa jo aika hyvän kuvan levystä, sillä bändi ei liikaa poukkoile mukavuusalueensa ulkopuolella. Yleinen trendi albumilla on, että vauhdikkaammat hard rock -kappaleet toimivat paremmin, mutta ei esimerkiksi Falling Apart -balladistakaan valittamista löydy. Levyn alkupuoli vähän tahmailee ihmeen vaisujen  Apologizen ja Love Infectionin kanssa, mutta siitä eteenpäin mennäänkin lähes pelkästään loistavien rallien parissa.

One Desiren esikoinen on niin hyväntuulisen kuuloinen ja kesäisen aurinkoinen albumi, että sitä kuunnellessa tulee hyvälle tuulelle. Se, jos mikä, on aina merkki hyvästä levystä, ja en voi kuin toivottaa One Desiren lämpimästi tervetulleeksi musiikkimarkinoille ja toivottavasti kesäfestareille. Joidenkin sävellysten tarttuvuudessa olisi vielä hiottavaa, mutta iskevimmillään (mm. Hurt, Straight Through the Heart, Whenever I’m Dreaming, Do You Believe) yhtye tinttaa jo sen luokan stadionkertseillä, että jos tähdet asettuvat oikein, voi One Desire olla muutaman vuoden päästä suuri nimi aina ulkomaita myöten.19.03.2017, Sami Kontio
https://www.facebook.com/OneDesireBand Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2801
Palaa »