Kansitaide Turmion Kätilöt
Dance Panique
CD
[ Osasto-A Records ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Dance Panique
02. Veren maku
03. Surutulitus
04. Kyynelten tanssi
05. Uhriveri
06. Vihko
07. Pienet pirut
08. Viha
09. Kuoleman marssi
10. To Be Contiuned, Kohtaus 3

Kesto: 41:53

Eivätpä tienneet ne poloiset, jotka aikoinaan väittivät Turmion Kätilöiden olevan yhden levyn ihme, mistä puhuivat. Niin vain on jo seitsemäs albumi tulossa, ja Dance Panique -kiertueensa pian starttaava savolaisyhtye täyttää jatkuvasti saleja ympäri Suomen. Levyllä kuuluu jälleen kaikkea sitä, mistä yhtye parhaiten tunnetaan: tarttuvia tanssibiittejä, kekseliäitä syntikkakuvioita ja tanakkaa riffijynkytystä.

Turmion Kätilöiden kolme ensimmäistä albumia ovat edelleen minulle ne parhaat, eikä Dance Panique muuta tätä. Kappaleet uppoavat vaivattomasti nykyiseen kätilömuottiin, hyvässä ja pahassa. Pari vuotta sitten julkaistun Diskovibratorin tapaan Dance Panique tanssittaa, nyökytyttää ja nostattaa nyrkkiä ilmaan, mutta ei sitten kuitenkaan nosta meininkiä kattoon asti ainakaan kotikuuntelussa. Keikallahan nämä tulevat olemaan taattua tavaraa, vaikka yksi ryhmän liveannin tärkeimmistä palasista, kakkosvokalisti Spellgoth, marssi hiljattain ulos yhtyeestä.

Turmion Kätilöiden parhaat musiikilliset hetket on ehkä eletty jo aiemmin, mutta yhtye on osoittanut jo moneen kertaan, ettei mikään ole sen tiellä matkallaan Suomen selvästi suosituimpana tanssimetalliyhtyeenä. Ja onhan se nyt kumma, jos esimerkiksi Kyynelten tanssi, Uhriveri tai Viha ei saa liikettä lanteeseen. Toisaalta yhtye osaa myös rauhoittua tarvittaessa, kuten hieno Vihko osoittaa. Dance Panique on jälleen yksi perushyvä Turmion Kätilöt -albumi, jota pystyy kuuntelemaan, mutta jonka kappaleista parhaat mehut irtoavat todennäköisesti vasta livetilanteessa.
 09.03.2017, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Diskovibrator
Diskovibrator
[ CD ]
Technodiktator
Technodiktator
[ CD ]
Jalopiina
Jalopiina
[ CDS ]
Mitä näitä nyt oli
Mitä näitä nyt oli
[ CD ]
U.S.C.H!
U.S.C.H!
[ CD ]
http://www.turmionkatilot.com https://www.facebook.com/turmionkatilot Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4366
Palaa »