Kansitaide Clandestine Blaze
City of Slaughter
CD
[ Northern Heritage ]

( 8 )
01. Remembrance of a Ruin
02. The Voice of Our Mythical Past
03. Circle of Vulture
04. Prelude of Slaughter
05. Return into the City of Slaughter
06. Archeopsychic Fear
07. Century of Fire

Mikko Aspan luotsaama Northern Heritage -levylafka on kulkenut pitkän matkan. Yhtäläisen taipaleen on tehnyt miehen pääasiallinen yhtye Clandestine Blaze, jonka uutukainen on hyvä osoitus näiden kahden entiteetin symbioosista. Siinä missä Clandestine Blazen debyytti Fire Burns in Our Hearts oli NH:n ensimmäinen julkaisu, on City of Slaughter julkaisunumerolla NH-100. Samalla levytys on Clandestine Blazen yhdeksäs studioalbumi.

Kautta linjan on Clandestine Blazen musiikki edustanut black metalin nurjempaa ja soraisempaa äärilaitaa. Käytännössä tämä tarkoittaa primitiivisempiä biisejä, karumpaa soundimaailmaa ja ärjympää laulupuolta kuin valtaosalla genren muista yhtyeistä. Vaikkei CB ole ehkä alkukantaisin ja röpelöisin genren kaikista nimistä, se ehdottomasti edustaa sitä linjastoa, johon vain lajin vannoutuneimmat seuraajat sormensa pistävät.

Tämä on tuottanut toisaalta onnistumisia, eikä City of Slaughter ole poikkeus. Biisikavalkadi ei ole ehkä moninumeroinen eikä levy toisaalta liialla pituudella pilattu, mutta sitäkin murjovampi primitiivisyys velloo levyllä mielipuolisen pedon lailla. Kappaleet noudattavat toisaalta tuttua Clandestine Blaze -linjaa ja toisaalta ovat murroksia Darkthronen luomasta riffipiiraasta. Darkthronen huomioiden kyse on kuitenkin enemmänkin yhtyeen alkupään Celtic Frost -vivahteisesta puolesta kuin myöhempien aikojen levyistä.

Lisäväriä kappaleisiin tuovat lähes ambientmaiset kosketinosuudet, joissa kitara on sammunut kokonaan. Näissä kuullaan Aspan karskeita korahduksia minimalistisen tunnelman ympäröimänä. Nämä toimivat oivallisesti monotonisuuden rikkojina, mutta muutoin näistä hetkistä on vaikea saada irti suurta iloa.

Soundillisesti City of Slaughter on tuttua huttua bändin tunteville. Lo-fi-karskius hallitsee, mutta silti selkeydestä tinkimättä. Kokonaisuutena levy jää CB:n huippujen ja häntäpään levyjen välimaastoon. Toisaalta muutamat timanttisetkin riffit nostavat tasoa, mutta vastaavasti jollain tapaa levystä tuntuu uupuvan jotain aiempaa magiaa. Varma ostos kiekko kuitenkin on jos on yhtään innostunut bändin varhaisemmasta tuotannosta.09.03.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
New Golgotha Rising
New Golgotha Rising
[ CD ]
Harmony of Struggle
Harmony of Struggle
[ CD ]
Church of Atrocity
Church of Atrocity
[ CD ]
https://clandestineblaze.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1649
Palaa »