Kansitaide Hoyles, John
Night Flight
CD
[ Crusher Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Talking About You
02. Night Flight
03. Police Car
04. Minefield
05. In The Garden
06. The Dark Descent
07. Before I Leave

John Hoyles oli perustamassa niin Witchcraftia kuin Spidersiäkin. Nyt mies julkaisee soolonsa tyylilajinaan, kuinka ollakaan,  niin folkin kuin kuin progenkin rajoja liehittelevä vanhakantainen rock.

Night Flight on kauttaaltaan tyylikäs julkaisu ajatonta musiikkia, jolle aina löytyy tarvetta kylmenevässä maailmassa. Albumille onkin jätetty juuri sopivasti rosoa ja vaaran tuntua, ja kuuntelija saa nautittavakseen musiikkia joka todellakin kuulostaa ihmisten soittamalle. Paikoitellen kuuluvat soittovirheet vireongelmineen vain lisäävät orgaanisuuden tuntua. Kaupan päälle tulevat sounditkin kun ovat tasaisen toimivaa luomu-tuhnua, käsillä on hemmetin kova levy.

Hoyles laulaa omalla herttaisen haparoivalla tavalla biisejä, jotka eivät miehen pääbändeille koskaan sopineet, vaikka selkeitä kuulokuvia kaverin kaikkeen aikaisempaan tekimiseen löytyykin. Kahdeksan biisiä mahtuu 22 minuuttiin eli biiseissä ei turhaa aikaa kuluteta, vaan sanottava tulee sanottua nopeasti ja ytimekkäästi. Tässä tapauksessa se on vain positiivinen toimintamalli, sillä liialla paisuttelulla olisi helposti simppeleiden biisien punainen lanka katkennut.

Sikäli mielenkiintoinen seikka - kun tässä nyt kuitenkin kitaristi tekee soololevyn, - on se, että Night Flightillä ei kuulla todellakaan minkäänlaista näyttämisentarvetta sooloineen tai muuten. John Hoyles soittaa itselleen ominaiseen tapaan hieman sinne päin, mutta tunteella. Se onkin ehdottomasti toinen herran vahvuus, biisien tekemisen lisäksi.

Tyylikästä, rosoista ja hieman käppäistä hard rockia koko lyhyen mitan verralta. Tarvitseeko sitä välttämättä muuta? Tai no, ehkäpä coverin Larry Wallisin Police Carista pisteeksi i:n päälle. Sekin löytyy. 16.03.2017, Tuomio Harju
http://www.crusherrecords.com/artists/john-hoyles/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Osta EMP:ltä Lukukertoja : 1373
Palaa »