Kansitaide King Woman
Created In The Image Of Suffering
CD
[ Relapse Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Utopia
02. Deny
03. Shame
04. Hierophant
05. Worn
06. Manna
07. Hem

King Womanin musiikista päätellen, aina ei San Franciscossakaan aurinko paista.

Yhtyeen vahvuus – ja heikkous – osuu laulajatar Kristinan harteille. Neidon monotoninen ja nasaali tapa laulaa biisit täyteen alusta loppuun luo levylle todella tukkoisen ja ahdetun äänimaailman. Vaikka biiseissä olisi tilaa nostaa muutakin kuin laulua esiin, sitä ei tehdä kuin aivan hetkittäin. Liika on liikaa.

Jos em. seikan unohtaa hetkeksi, niin Created in the Image of Suffering on varsin mukavan kuuloista hitaahkoa ja hypnoottista tunnelmointia, jossa ei varsinaisesti runtata, vaan kitarat ennemminkin näppäilevät melodioita. Se luo unenomaista rauhallisuutta biiseihin, joista varsinkin Worn nousee yli muiden hienolla kertsillään. Levyn päättävässä, pitkässä Hemissä  King Woman nousee hypnoottisuudessa parhaimmilleen. Vastaavanlaista toistoa yhtyeeltä toivoisi kuulevansa enemmänkin.

Puutteistaan huolimatta Created in the Image of Suffering on hieno levy. Sen omintakeinen tunnelma pitää otteessaan, ja levy saattaa aueta tulevaisuudessa suurempaan arvoon kuin tällä hetkellä osaan vielä aavistaa – ellei mainitsemani lauluongelma käy ylipääsemättömäksi. Aika näyttää.

Voisi kuvitella että King Woman toimisi kaikille naislauluvetoisen raskaamman musiikin ystäville, mutta etenkin niille joiden korvaan kaiken ei tarvitse olla niin viimeisen päälle kiillotettua ja puhdasta... ja jotka eivät säikähdä myöskään piirun verran suttuisempaa soundimaailmaa tahi päälle vyöryvää keskitempoista raskautta. 13.03.2017, Tuomio Harju
http://www.facebook.com/KNGWMN/ http://kingwoman.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 631
Palaa »