Kansitaide Crystal Fairy
Crystal Fairy
CD
[ Ipecac Recordings ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Chiseler
02. Drugs on the Bus
03. Necklace Of Divorce
04. Moth Tongue
05. Crystal Fairy
06. Secret Agent Rat
07. Under Trouble
08. Bent Teeth
09. Posesión
10. Sweet Self
11. Vampire X-Mas

Crystal Fairy koostuu sen sortin tekijöistä hämärämpien ja uraauurtavien yhtyeiden sisältä, ettei bändi ainakaan kokemuksen puutteeseen kaadu. On Melvinsistä tutut King Buzzo ja Dale Crover ja Omar Rodriquez-Lopez The Mars Voltasta ja noin tuhannesta muusta projektista. Laulusta puolestaan vastaa Le Butcherettesin Teri Gender Bender. Vaikuttava lista, eikö totta? Kaiken järjen mukaan lopputuloksen luulisi toimivan.

Ei Crystal Fairy -debyytti ei silti nyt niin kovin ihmeellinen ole, vaikka ennakko-oletukset korkealla olivatkin. Hieman suussa maistuu jopa rahastus. Kokolailla edellä mainittujen bändien jämäriffeistä tuntuvat biisit koostuvan. Tietyllä tavalla yhtyeestä jopa kuuluu tulevaisuuden visio siitä, kuinka rokkaritkin valitettavasti vanhentuvat ja terävinkin sävellyskynä väistämättä tylsyy. Tai sitten samaan projektiin on nyt sattunut muutama liian iso säveltäjä.

King Buzzon kynästä tulleen Moth Tonguen orastava raskaus on käännetty Rodriquez-Lopezin progressiivisempaan sävyyn ja tämän perään tulevassa nimikkobiisissä on puolestaan sama asetelma käännettynä päälaelleen. Onneksi Teri laulaa kuten vain Teri osaa: hyvin, monipuolisesti ja voimakkaasti. Laulut ovatkin ehdottomasti levyn kirkkain valopilkku, kuten parhaiten kappale Bent Teeth osoittaa. Tyylikkästi efektoitu laulu saa biisin korkeaan lentoon.

Kovin ristiriitaisen tunteen levy jättää kuulijalle, varsinkin jos sitä kuuntelee fanilasit päässä. Jos kuitenkin sattuu jostain syystä olemaan niin, etteivät Melvins ja The Mars Volta ole tuttuja, voi tilanne olla kokonaan toinen ja Crystal Fairy toimii porttihuumeena edellä mainittujen suuruuksien maailmoihin, on bändin tehtävä suoritettu. Muussa tapauksessa käsillä on vain mukiinmenevä levy, joka todennäköisesti unohtuu hyvinkin nopeasti alkuhehkutuksen jälkeen.



08.03.2017, Tuomio Harju
http://crystalfairy.bandcamp.com http://www.facebook.com/crystalfairyband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 445
Palaa »