Kansitaide All Them Witches
Sleeping Through The War
CD
[ New West Records ]

( 5+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Bulls
02. Don't Bring Me Coffee
03. Bruce Lee
04. 3-5-7
05. Am I Going Up?
06. Alabaster
07. Cowboy Kirk
08. Guess I'll Go Live On The Internet

All Them Witches kuulostaa nimenä pahaenteisemmältä kuin bändin kolmannen studiolevytys Sleeping Through Warin koko sisältö. Harvoin on minkään bändin tuotanto kärsinyt yhtä paljon kiireellä tekemisestä kun tämän. Reiluun viiteen vuoteen mahtuu kolme kokopitkää ja reilut kymmenen omakustanne-livelevyä, joten hyvin voidaan todeta vauhdin olevan ainakin näille herroille aivan liikaa. Homman nimi on siis psykedeelinen stoner rock, ainakin yhtyeen omien sanojen mukaan. Harmi, ettei kuvauksen osasista oikein mikään pääse kunnolla käyntiin; ei psykedeelisyys, ei stoner eikä rock.

Biiseissä on, varmasti ainakin ajatuksen tasolla psykedeelisiä osuuksia, jos tämä siis tarkoittaa siellä täällä kuultuja efektikikkailuja. Todellisuudessa bändin fiilistelevämmät osuudet ovat vain laiskanpulskeata toistoa varsin mitäänsanomattomien ideoiden ympärillä. Mitä taas tulee siihen stoneriin, ei sekään osa-alue varsinaisesti vakuuta. Tähän kaikkeen kun lisätään vielä bändin tapa soittaa taitoihinsa nähden turhan suurieleisesti, on myötähäpeän tunteelta vaikea välttyä.

Charles Parker Jr.:n laulutavassa on havaittavissa jotain samaa ärsyttävyyttä kuin Lou Reedillä, joten lopputulos on luotaantyöntävä jo ihan yleisestikin ottaen. Onneksi kuitenkin Sleeping Through Warille mahtuu hyviäkin hetkiä, kuten vaikkapa romuluisen bluesahtavasti etenevä Guess I´ll Go Live On The Internet, jossa bändi saa kuin saakin homman rullaamaan edes välttävään malliin. Tosin: jos 46 minuuttiin mahtuu yhdeksän ja puoli minuuttia kuuntelukelpoista materiaalia, osumaprosenttia ei voi hyvälläkään tahdolla pitää onnistuneena. Suosittelenkin bändistä kiinnostuneita ottamaan mieluummin haltuun minkä tahansa pari vuotta sitten julkaistuista liveistä Sleeping Through Warin sijaan. 

 09.03.2017, Tuomio Harju
http://allthemwitches.bandcamp.com http://www.allthemwitches.org/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 482
Palaa »