Kansitaide Unearthly Trance
Stalking the Ghost
CD
[ Relapse Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Into the Spiral
02. Dream State Arsenal
03. Scythe
04. Famine
05. Lion Strength
06. Invisible Butchery
07. The Great Cauldron
08. In the Forest's Keep

Pitkän linjan sludge/doom-puurtaja Unearthly Trance palaa joukkoomme kuudennella albumillaan . Ja miksipä ei palaisi, sen verran on triolle kerennyt albumien lisäksi kolmellatoista pienjulkaisullakin kokemusta ja historiaa kertyä, ettei kenellekään ainakaan jää epäselväksi missä bändi on parhaimmillaan. Sitä mikä ei ole rikki, ei kannata lähteä sen kummemmin korjaamaan, tai edes hienosäätäämään.

Jo Stalking the Ghostin aloittava Into the Spiral kertoo jyrkkyydellään mitä tuleman pitää. Rujoa ja raskaasti päällekäyvää riffiä ja vain hieman tästä vaihtoehdosta kevyempää... sanotaan nyt vaikka fiilistelyä. Biisit itsessään toistavat samaa kaavaa, eikä tällä(kään) levytyksellä kaavasta sen ihmeempiä variaatioita kuulla, ellei nyt oteta levyn päättävää In the Forests Keepiä huomioon, se kun on ennemminkin rujo instrumentaalinen outro tälle myllytykselle.

Oman lisänsä bändin kolkkoon soundiin luo laulun ohella kitarasta vastaavan Ryan Lipynskin möykkä, joka on miksattu todella pintaan ja paikoitellen särölle asti. Tämä ratkaisuhan toimii yhtyeelle paremmin kuin hyvin ja onnistuu luomaan entistäkin apokalyptisemmän tunnelman.

Jos on tuntunut siltä ettei esimerkiksi Neurosiksen ja vastaavien artistien himmailuosuudet niin kiinnosta, mutta ne raskaammat osat toimivat, niin siinä tapauksessa kannattaa Stalking the Ghost ottaa haltuun, sen biiseissä kun mennään eikä turhia jäädä kenkiin tuijottelemaan. Hieno levy hienolta bändiltä, joka saa taas kerran muistamaan ettei se päivä vain aina paista ihan jokaiselle meistä.12.03.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
V
V
[ CD ]
Electrocution
Electrocution
[ CD ]
The Trident
The Trident
[ CD ]
In The Red
In The Red
[ CD ]
Season Of Seance, Science Of Silence
Season Of Seance, Science Of Silence
[ CD ]
http://unearthlytrance.bandcamp.com/ http://www.facebook.com/UnearthlyTrance/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 676
Palaa »