Kansitaide Solitude
Reach for the Sky
CD
[ Test Your Metal Records ]

( 4+ )
01. Venom’s Angel
02. Blow
03. Reach for the Sky
04. Don’t Need Mercy
05. Escape for the Crime
06. You Got My Mind
07. On the Edge of Sorrow
08. December

Kesto: 44 min.

Japanilainen Solitude on veivannut speed-sävytteistä perinneheviään jo parikymmentä vuotta, vaikka levytysura onkin käynnistynyt vasta 2009. Järjestyksessään toinen levy, Reach for the Sky on liiaksikin genreuskollinen ukkolevytys, joka on tehty tasan neljän hengen kokoiselle yleisölle. Joskus paras ja vilpittömin musiikki syntyy siitä, että levy tehdään vain itselle, mutta valitettavasti Solitude ei koostu auteur-neroista, vaan keskinkertaisista jääristä, jotka ovat äänitelleet treenikämppäralleja.

Ei Reach for the Sky huono levy ole, sinänsä, mutta se on tarpeeton kaikille bändin ulkopuolisille ihmisille. Levy koostuu kahdeksasta tylsästä, ylipitkästä ja korkeintaan tyydyttävästi sävelletystä ja sovitetusta biisistä – parempi bändi oli karsinut levyn kolmevarttisesta kestosta kaksi hyvää viiden minuutin biisiä ja heittänyt loput romukoppaan. Tähän päälle vielä se, että samoja tympeitä riffejä veivataan neljä kertaa kyllästymiskynnyksen yli. Jos sävellystyöskentely on alempaa keskitasoa, etenkin solisti Akira Sugiuchin ääntely on lähes kuuntelukelvotonta mölinää, josta ei löydä melodiaa kuin yli-inhimillisellä määrällä mielikuvitusta.

Surullista sinänsä, mutta ei Reach the Sky ole edes lähellä huonoimpia vastaavia yrittäjiä. Heidän matskustaan sentään on teoriassa mahdollista karsia pari siedettävää rallia, mikä on enemmän kuin monista muista levyistä voi sanoa. Pätevämmällä solistilla ja paremmalla sävellyskurilla homma voisi jopa toimia, mutta matkaa on, veikkaan, liiaksi ukkojen harrastusprojektille. Hyvä että soittelevat, mutta ei se musiikki yhtään paremmaksi muutu, vaikka kuinka omaksi huviksi veivailtaisiinkin.07.03.2017, Aleksi Peura
https://www.facebook.com/solitudejapan/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 641
Palaa »